Το «ναυάγιο» στη συνεργασία με τον Kanye West βυθίζει την Adidas- «Βουτιά» 12% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «ναυάγιο» στη συνεργασία με τον Kanye West βυθίζει την Adidas- «Βουτιά» 12% για τη μετοχή
Σημαντικές φαίνεται πως θα είναι για την Adidas οι επιπτώσεις της διακοπής της συνεργασίας της εταιρείας με τον ράπερ Kanye West.

Σημαντικές φαίνεται πως θα είναι για την Adidas οι επιπτώσεις της διακοπής της συνεργασίας της εταιρείας με τον ράπερ Kanye West, καθώς η εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών εκτιμά πως το πλήγμα στα έσοδα και τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν, απειλώντας την γερμανική φίρμα με ζημιά για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Adidas, σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες πώλησης των προϊόντων που λάνσαρε σε συνεργασία με τον διάσημο ράπερ και σχεδιαστή μόδας, η εταιρεία θα δει τα έσοδά της να μειώνονται κατά 1,2 δισ. ευρώ στην διάρκεια του 2023, ενώ τα λειτουργικά κέρδη εκτιμάται πως θα μειωθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρείας μέσα σε διάστημα μικρότερο τρων έξι μηνών, ενώ τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα για την Adidas σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποσύρει -και όχι να μεταπωλήσει σε τρίτους- τα προϊόντα της σειράς Yeezy που λάνσαρε σε συνεργασία με τον Kanye West.

Η Adidas αναμένει σημαντική πτώση των πωλήσεων για το 2023 - Το πλήγμα από τα Yeezy

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ζημιές για την Adidas θα ανέλθουν κοντά στο 1 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα θα επηρεάζονταν και οι προβλέψεις για το 2024, έτος κατά το οποίο η εταιρεία ευελπιστεί να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Στον απόηχο των νέων εξελίξεων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 10% -πρόσκαιρα έφτασε να χάνει ως και 12%- στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, κοντά στα επίπεδα των 140 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Adidas με τον Kanye West -κατά κόσμον Ye- διακόπηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, μετά τον σάλο που προκάλεσαν αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια του ράπερ.

Τέλος, σημειώνεται πως η γερμανική εταιρεία θα ανακοινώσει στις 8 Μαρτίου τις επιδόσεις της για το σύνολο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η adidas τιμά τον Καρίμ Μπενζεμά με τα απόλυτα ποδοσφαιρικά παπούτσια

Το deal της Nike με τον Μάικλ Τζόρνταν για τα Air Jordan μόλις έγινε ταινία – Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Κρυπτονομίσματα: Πτώση για bitcoin και ether καθώς «πυκνώνουν τα σύννεφα» για καταστολή στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider