Bed Bath & Beyond: «Άλμα» 92% τη Δευτέρα αλλά και «αγκαλιά» με τη χρεοκοπία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bed Bath & Beyond: «Άλμα» 92% τη Δευτέρα αλλά και «αγκαλιά» με τη χρεοκοπία
Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την πώληση μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών καθώς και δικαιώματα αγοράς κοινών μετοχών και μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών. 

Σε σοβαρούς μπελάδες δείχνει να έχει μπει η Bed Bath & Beyond παρά το «άλμα» 92% στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς η μετοχή της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κάνει «βουτιά» μετά από την ανακοίνωση σχεδίων για πώληση μετατρέψιμων μετοχών με σκοπό την αποφυγή αθέτησης δανείου και την πτώχευση.

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την πώληση μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών καθώς και δικαιώματα αγοράς κοινών μετοχών και μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών.

Η εταιρεία ανέμενε τουλάχιστον 225 εκατ. δολάρια από την πώληση, αλλά ήλπιζε σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας την πιθανότητα «πρόσθετων περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων ακαθάριστων εσόδων μέσω της έκδοσης τίτλων που απαιτούν από τον κάτοχό τους να ασκήσει δικαιώματα αγοράς προνομιούχων μετοχών Σειράς Α σε μελλοντικές δόσεις με την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία είχε λάβει δεσμεύσεις επενδυτών για άντληση 225 εκατ. δολαρίων μετοχικού κεφαλαίου αρχικά, με το υπόλοιπο ποσό άνω του 1 δισ. δολαρίων να αναμένεται αργότερα.

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη Δευτέρα, η Bed Bath & Beyond αποκάλυψε ότι η JPMorgan και άλλοι πιστωτικοί οργανισμοί είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν με την εταιρεία λιανικής εάν θα ήταν σε θέση να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Η Bed Bath & Beyond αποκάλυψε στα τέλη Ιανουαρίου ότι είχε αθετήσει τα δάνεια που είχε λάβει αν και οι τράπεζες συμφώνησαν να ακυρώσουν αυτές τις απαιτήσεις και να επεξεργαστούν εκ νέου πιστωτικές διευκολύνσεις της εταιρείας σε αντάλλαγμα για τα έσοδα από την προσφορά των μετοχών.

Η εταιρεία αναμενόταν να καταθέσει αίτηση πτώχευσης αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη μετοχή της να απολαύσει μια απότομη άνοδο στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Οι μετοχές της Bed Bath & Beyond αυξήθηκαν κατά 133% στο νέο έτος, λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη της Δευτέρας.

Η μετοχή ανέστειλε δύο φορές τη διαπραγμάτευση της στη συνεδρίαση της Δευτέρας και κατέγραψε ενδοημερήσια κέρδη 130% πριν κλείσει με άνοδο 92%, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 30% στις συναλλαγές μετά το «καμπανάκι» της λήξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BNP Paribas: Κάτω των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου αλλά και αναβάθμιση του στόχου για το 2025

Alpha Bank: Πώς λειτουργεί η ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω του bizpay

gazzetta
gazzetta reader insider insider