Pinterest: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα δ' τριμήνου - Βουτιά άνω του 10% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pinterest: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα δ' τριμήνου - Βουτιά άνω του 10% για τη μετοχή
Ο Ρέντι εντάχθηκε στην Pinterest τον Ιούνιο του 2022, αντικαθιστώντας τον επί χρόνια CEO και συνιδρυτή της εταιρίας από το 2010, Μπεν Σίλμπερμαν.

H Pinterest ανακοίνωσε έσοδα κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών το βράδυ της Δευτέρας μετά το καμπανάκι της Wall Street με την μετοχή της να υποχωρεί αισθητά (άνω του 10%).

Τα έσοδα της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 4% στα 877 εκατ. δολ. όταν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα έσοδα στα 886,3 εκατ. δολ. σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Για το δ’ τρίμηνο η Pinterest ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 17 εκατ. δολ.

Η επιχείρηση δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο να αυξηθούν σε «χαμηλά μονοψήφια» σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής Τοντ Μόργκενφελντ θα αποχωρήσει από την εταιρεία την 1η Ιουλίου.

Οι μηνιαίες ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 4% στα 450 εκατομμύρια ενώ οι αναλυτές της Wall Street προέβλεψαν κατά μέσο όρο 451,7 εκατομμύρια και οι συνολικές πωλήσεις για το 2022 ενισχύθηκαν 9% στα 2,8 δισ. δολ. Η Pinterest απέλυσε περίπου 150 υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα και μπήκε στον κατάλογο τεχνολογικών εταιριών όπως η Meta, η Alphabet και η Salesforce που «ψαλίδισαν» χιλιάδες θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες.

«Ενώ η βιομηχανία ως σύνολο αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους, προσαρμοζόμαστε γρήγορα σε ένα μεταβαλλόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια πιο θετική διαδικτυακή εμπειρία για τους χρήστες και τους διαφημιστές μας», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Μπιλ Ρέντι. Ο Ρέντι εντάχθηκε στην Pinterest τον Ιούνιο του 2022, αντικαθιστώντας τον επί χρόνια CEO και συνιδρυτή της εταιρίας από το 2010, Μπεν Σίλμπερμαν.

Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Pinterest δεν διαφέρουν από εκείνα που είχαν πολλές εταιρείες που βασίζουν σημαντικό μέρος των εσόδων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αντιγράφει» τον Μασκ η Instagram: «Θέλει» επιβεβαιωμένους λογαριασμούς επί πληρωμή

«Άγριο» sell-off στις αναδυόμενες αγορές «βλέπει» το μεγαλύτερο εισηγμένο hedge fund στον κόσμο

Μασκ: Εξαιρετικά δύσκολο να «τρέχω» Twitter, Tesla και SpaceX - Ανησυχώ για εμένα

gazzetta
gazzetta reader insider insider