Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street
«Οποιαδήποτε εταιρεία αναφέρει το ChatGPT ή κάτι σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, βλέπει αυτό το ράλι... είναι απλώς το καυτό τσιτάτο του μήνα».

Οι μετοχές των C3.ai Inc, BigBear.ai και SoundHound AI πραγματοποιούν ράλι τη Δευτέρα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται το next big thing στη Wall Street με την επιτυχία του ChatGPT, προσελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η εταιρεία λογισμικού C3.ai κάνει άλμα 11%, η εταιρεία ανάλυσης BigBear.ai εκτοξεύεται σχεδόν 21% και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SoundHound απογειώνεται κατά 40%.

«Οποιαδήποτε εταιρεία αναφέρει το ChatGPT ή κάτι σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, βλέπει αυτό το ράλι... είναι απλώς το καυτό τσιτάτο του μήνα» δήλωσε στο Reuters ο Ντένις Nτικ, trader στην Triple D Trading.

Η επιτυχία της εφαρμογής ChatGPT της OpenAI, η οποία άντλησε κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, έχει οδηγήσει τους επενδυτές στο κυνήγι εταιρειών που αναπτύσσουν τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT εκτιμάται ότι έφτασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στην ιστορία, σύμφωνα με μελέτη της UBS την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η μίμηση της ανθρώπινης συνομιλίας πυροδότησε εικασίες σχετικά με τις δυνατότητές του να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς και ακόμη και να απειλήσει τη βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google.

Πίσω από αυτό βρίσκεται ο Σαμ Άλτμαν ο οποίος κερδίζει χρήματα χρεώνοντας τους προγραμματιστές για άδεια χρήσης της τεχνολογίας του.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στο μοντέλο γλώσσας GPT-3 του OpenAI και έρχεται στο τέλος ενός έτους με εντυπωσιακές προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη. Το μοντέλο δημιουργίας εικόνων Dall-E της εταιρείας - το οποίο δέχεται γραπτές προτροπές για καλλιτεχνικές συνθέσεις καθώς και άλλων εικόνων - οδήγησε επίσης σε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στους δημιουργικούς κλάδους. Η OpenAI εργάζεται ήδη σε ένα διάδοχο μοντέλο GPT-4 για την επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άντεξε το Χρηματιστήριο στις διεθνείς πιέσεις - Ισορροπία πέριξ των 1.030 μονάδων

Η ανησυχία για την οικονομία «κοκκίνισε» τις ευρωαγορές - «Διασώθηκε» το Μιλάνο

«Καμπανάκι» Goldman Sachs για ραγδαία άνοδο στο πετρέλαιο από την έλλειψη προσφοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider