Μαρκ Κιούμπαν: Δεν θέλω δισεκατομμύρια - Ευτυχισμένος και με το 1% της περιουσίας μου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρκ Κιούμπαν: Δεν θέλω δισεκατομμύρια - Ευτυχισμένος και με το 1% της περιουσίας μου
Ευτυχισμένος δίχως το 99% της περιουσίας του αρκεί να είχε την ίδια οικογένεια, δήλωσε πως θα ήταν ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος.

Ο Μαρκ Κιούμπαν δηλώνει ότι θα ήταν εξίσου ευτυχισμένος σήμερα, χωρίς το 99% της περιουσίας του που υπολογίζεται στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τον καθιστούν ως τον 247ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σε μια συνέντευξη στο «Sunday Morning» του CBS, ο 64χρονος ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς του NBA ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται τα δισεκατομμύρια του. Όταν ερωτήθηκε αν θα ήταν ευτυχισμένος με το «1% από αυτό που κατέχεις», ο ζάμπλουτος απάντησε: «Ναι. Αν είχα την ίδια οικογένεια και όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα». (σσ: το 1% των 4,6 δισ. δολαρίων είναι 46 εκατ. δολάρια).

Μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν ήταν μόλις 32 ετών είχε σχέδια να συνταξιοδοτηθεί με 2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, που έβγαλε αφού πούλησε την πρώτη του εταιρεία, τη MicroSolutions το 1991. «Κέρδισα περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια μετά φόρων και είπα δεν πρόκειται να δουλέψω, απλώς θα κάνω πάρτι σαν ροκ σταρ σε όσες περισσότερες χώρες μπορώ» εκμυστηρεύτηκε. Ο λόγος που τελικά δεν αποσύρθηκε; «Είμαι πολύ ανταγωνιστικός», όπως ομολόγησε στο podcast «Re:Thinking» πέρυσι.

Αυτή η «αδυναμία» να «ηρεμήσει», βοήθησε τον ίδιο και τον φίλο του, Toντ Βάγκνερ, να ξεκινήσουν την εταιρεία Broadcast.com το 1995, όπου 4 χρόνια αργότερα, το 1999, η Yahoo πλήρωσε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την επιχείρησή τους, μετατρέποντας τον Κιούμπαν σε δισεκατομμυριούχο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, έχει κάνει αγώνα ώστε η τεράστια περιουσία του να μην αλλάξει την προσωπικότητά του, γι' αυτό πιστεύει ότι θα ήταν εξίσου ευτυχισμένος με πολύ λιγότερα χρήματα. «Αν μιλήσεις με διάφορους που είναι ακόμα φίλοι μου, θα σου πουν πως έχω διάφορα πράγματα. Αλλά ελπίζω να μην έχω αλλάξει τόσο πολύ», υπογράμμισε μιλώντας στο CBS, με το ίδιο το δίκτυο να έρχεται σε επαφή με άτομα που μεγάλωσαν μαζί του να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο πλούτος δεν θα σας αλλάξει, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ΜΜΕ, είναι απλώς να είστε ευγνώμονες για την αυξημένη ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία. «Απλώς προσπαθώ να τα εκτιμώ και να μην τα θεωρώ δεδομένα και να μην τα αφήνω να με κακομαθαίνουν εμένα ή τα παιδιά μου», είχε επισημάνει στο «The HoopsHype Podcast» το 2020.

Πρέπει επίσης να αποδεχτείτε πως η τύχη και οι διάφορες συγκυρίες με ευνοϊκούς παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία σας, όπως πρόσθεσε. «Η μισή ζωή είναι τυχαία. Στα μισά έχεις κάποιο επίπεδο ελέγχου και στα μισά είναι αυτό που είνα. Αν γεννιόμουν πέντε χρόνια νωρίτερα και όχι στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, μπορεί να μην ξέρατε το όνομά μου. Και δεν πρόκειται να το θεωρήσω ποτέ δεδομένο και θα απολαύσω κάθε στιγμή του» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με περιουσία σχεδόν 1 τρισ. δολάρια οι 25 πιο γενναιόδωροι Αμερικανοί - Φαβορί και προσθήκες

«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

«Δουλεύω 5 ώρες την εβδομάδα και βγάζω 150.000 ευρώ τον μήνα»: 4 επιχειρηματικά tips από 39χρονο

gazzetta
gazzetta reader insider insider