Google: Θύματα των μαζικών απολύσεων και οι... θεραπευτές μασάζ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Θύματα των μαζικών απολύσεων και οι... θεραπευτές μασάζ
Η Google κατήργησε πάνω από 1.800 θέσεις στη «γενέτειρά» της Καλιφόρνια στο πλαίσιο του μεγαλύτερου γύρου απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Η Google κατήργησε πάνω από 1.800 θέσεις στη «γενέτειρά» της Καλιφόρνια στο πλαίσιο του μεγαλύτερου γύρου απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η θυγατρική της Alphabet ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απομακρύνει 12.000 υπαλλήλους, αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 6% του εργατικού δυναμικού. Εξ αυτών, οι 1.845 θέσεις εργασίας ή το 15% των περικοπών είναι στην Καλιφόρνια.

Οι περισσότερες από τις περικοπές στην πολιτεία περιστρέφονται γύρω από τα κεντρικά γραφεία της Σίλικον Βάλεϊ. Περίπου 1.436 καταργήθηκαν στο Mountain View, την έδρα της Google και 119 στο San Bruno, την έδρα του YouTube. 53 περικοπές έγιναν στο Palo Alto.

Περισσότεροι από το 25% των εργαζόμενων που επηρεάστηκαν είχαν τον τίτλο του «διευθυντή» ή του «ανώτερου». Οι απολύσεις περιλαμβάνουν επίσης 27 εσωτερικούς θεραπευτές μασάζ -οι 24 εργάζονταν στο Mountain View και οι 3 σε Λος Άντζελες και Ιρβάιν.

Η Alphabet βρίσκεται αντιμέτωπη με τους κινδύνους επιβράδυνσης της ανάπτυξης και ύφεσης της οικονομίας, καθώς η αγορά τεχνολογίας καλείται να προσαρμοστεί μετά το τέλος μιας παρατεταμένης bull market. Τη Δευτέρα, σε μια ευρεία συνάντηση, ο CEO Sundar Pichai αναφέρθηκε στις απολύσεις και δέχτηκε ερωτήσεις από εργαζόμενους οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον. «Κατανοώ ότι ανησυχείτε για το τι θα συμβεί στη δουλειά σας», είπε ο Pichai. «Λυπάμαι, επίσης, πολύ για την απώλεια κάποιων πολύ καλών συναδέλφων στην εταιρεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο σκηνοθέτης του «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

Ρολόι της Αποκάλυψης: Πιο κοντά από ποτέ στα «μεσάνυχτα» η ανθρωπότητα - Απομένει μόλις 1,5 λεπτό

gazzetta
gazzetta reader insider insider