Apple: Έγινε μείωση 40% στις αποδοχές του Τιμ Κουκ -Έπαιρνε πολλά για τους θεσμικούς μετόχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Έγινε μείωση 40% στις αποδοχές του Τιμ Κουκ -Έπαιρνε πολλά για τους θεσμικούς μετόχους
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, θα δει τον μισθό του να μειώνεται το 2023, λαμβάνοντας συνολικά 49 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, θα δει τις αποδοχές του να μειώνονται σημαντικά το 2023, λαμβάνοντας συνολικά 49 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο ίδιος ο Κουκ ήταν αυτός που ζήτησε την αλλαγή, μετά και την ψηφοφορία των μετόχων για το πακέτο αμοιβής του. Η εταιρεία μείωσε επίσης τον αριθμό των περιορισμένων μονάδων μετοχών (RSU) που θα λάβει ο Κουκ εάν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2026.

Το 2022, ο CEO της Apple έλαβε κάτι λιγότερο από 83 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν μετοχές, 12 εκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα και 3 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό. Έλαβε επίσης προνόμια, όπως συνεισφορές σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ασφάλεια, προσωπικά αεροπορικά ταξίδια και πάνω από 46.000 δολάρια για εξαργύρωση σε διακοπές.

Η επιτροπή αποζημιώσεων της Apple είπε ότι προχώρησε στη μείωση ως απάντηση στην περσινή ψηφοφορία για την πληρωμή του Κουκ, στην οποία το πακέτο αποδοχών του εγκρίθηκε από το 64% των μετόχων, έναντι 95% που είχε δώσει το πράσινο φως στις αποδοχές της χρήσης 2020.

Ακόμη κι έτσι, το διοικητικό συμβούλιο της Apple επαίνεσε την απόδοση του Κουκ και είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές αποφάσεις του CEO.

Οι αποζημιώσεις των στελεχών δέχονται τελευταία ολοένα και αυξανόμενες πιέσεις από θεσμικούς μετόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία θεσμικών μετόχων συνέστησε στους μετόχους της Apple να ψηφίσουν κατά του πακέτου αμοιβών του Κουκ στην ετήσια συνέλευση του περασμένου έτους. Η επιτροπή αποζημιώσεων στράφηκε στους θεσμικούς μετόχους για να δει πώς αισθάνονται για το πακέτο του Κουκ. «Με βάση αυτές τις πολύ σημαντικές συζητήσεις κάναμε αλλαγές στο μέγεθος και τη διάρθρωση των αποδοχών του Κουκ για το 2023», έγραψε η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η καλύτερη δουλειά στην Αμερική πληρώνει πάνω από 120.000 δολ. τον χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider