ΗΠΑ: H Eli Lilly αναμένει αύξηση κερδών το 2023 - Μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: H Eli Lilly αναμένει αύξηση κερδών το 2023 - Μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Γραφεία Eli Lilly
Μπορεί να κυκλοφορήσει 4 νέα φάρμακα το 2023, με ένα εξ αυτών να είναι για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ στα αρχικά της στάδια.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα κέρδη του 2023 προχώρησε η Eli Lilly, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την αμερικανική φαρμακευτική.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν μεταξύ των 2,10 και 8,30 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv «βλέπουν» κέρδη στα 9,15 δολάρια ανά μετοχή.

Για τα έσοδα η Eli Lylli περιμένει πως θα κινηθούν μεταξύ των 30,3 δισ. και των 30,8 δισ. δολαρίων, έναντι 30,12 δισ. δολαρίων που αναμένουν οι αναλυτές.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως τα αποτελέσματα της θα επηρεαστούν από τον αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά διεθνούς συναλλάγματος και την υποχώρηση των εσόδων από τις πωλήσεις του αντικαρκινικού φαρμάκου Alimta, μετέδωσε το Reuters.

Παράλληλα, η Eli Lilly ανακοίνωσε πως μπορεί να κυκλοφορήσει 4 νέα φάρμακα το 2023, με ένα εξ αυτών να είναι για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ στα αρχικά της στάδια.

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Eli Lilly υποχωρεί κοντά στο 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών της Boeing από την United Airlines - Αξίας έως και 43 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider