Προς εξαγορά - «μαμούθ» στη βιοτεχνολογία: Η Amgen αποκτά την Horizon Therapeutics για 26 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς εξαγορά - «μαμούθ» στη βιοτεχνολογία: Η Amgen αποκτά την Horizon Therapeutics για 26 δισ. δολάρια
Mega deal στoν βιοτεχνολογολικό κλάδο με την Amgen να εξαγοράζει για 26 δισ. δολαρίων την Horizon Therapeutics.

Η Amgen φαίνεται να συμφώνησε να εξαγοράσει την Horizon Therapeutics για περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ένα από τα μεγαλύτερα deal που καταγράφονται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας.

Πηγή με γνώση επί της συμφωνίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μίλησε στο Bloomberg, επισημαίνοντας πως o αμερικανικός κολοσσός της βιοτεχνολογίας πρόσφερε περίπου 116,5 δολάρια ανά μετοχή της Horizon, με την τιμή να είναι σχεδόν 20% υψηλότερη, σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Horizon στα 97,29 δολάρια την Παρασκευή.

Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει πως οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ναυαγήσουν ανά πάσα στιγμή και τελικά η εξαγορά να μην πραγματοποιηθεί.

Η μετοχή της Horizon έχει ενισχυθεί κατά 24% από τις 29 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι η Amgen, η Sanofi και μια μονάδα της Johnson & Johnson βρίσκονταν σε συνομιλίες για πιθανή εξαγορά. Αυτό ανέβασε την κεφαλαιοποίησή της στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθώντας τη Sanofi να αποχωρήσει από τις συζητήσεις την Κυριακή, όπως έκανε η J&J νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Amgen έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 149 δισ. δολαρίων, με άνοδο 24% φέτος.

Η Horizon με έδρα το Δουβλίνο παράγει περίπου τις μισές από τις ετήσιες πωλήσεις της, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, από την Tepezza, μια θεραπεία για μια αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται θυρεοειδική οφθαλμική νόσος, ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται στον Nasdaq.

Η Amgen, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα ανέφερε πως τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς 11 φάρμακά της κατέγραψαν ρεκόρ τριμηνιαίων πωλήσεων, ενώ μπόρεσε να διατηρήσει υπό έλεγχο και τα λειτουργικά της έξοδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλαίσιο: Αύξηση τζίρου κατά 6,1% στο γ' τρίμηνο - Μείωση 0,2% στο 9μηνο

Πλαίσιο: Αύξηση τζίρου κατά 6,1% στο γ' τρίμηνο - Μείωση 0,2% στο 9μηνο

Eurobank: Ηγέτιδα στη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και ιδιωτών με ενήμερα υπόλοιπα 11,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider