Κοντόπουλος: Στόχος μας να καταστήσουμε το ΧΑ ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντόπουλος: Στόχος μας να καταστήσουμε το ΧΑ ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα
«Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάσαμε την στρατηγική μας βασιζόμενοι σε μία συντονισμένη προσπάθεια με έναν κοινό στόχο: να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο ανταγωνιστικό, καινοτόμο, εξωστρεφές, έναν ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος, μιλώντας στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum.

«Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάσαμε την στρατηγική μας βασιζόμενοι σε μία συντονισμένη προσπάθεια με έναν κοινό στόχο: να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο ανταγωνιστικό, καινοτόμο, εξωστρεφές, έναν ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος, μιλώντας στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum που διοργάνωσε η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και το New York Stock Exchange.

«Κύριο άξονα της στρατηγικής μας αποτελεί η προσέλκυση νέων εταιρειών και η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς μας, στοιχεία που καταρχήν διαμορφώνουν το προφίλ μίας χρηματιστηριακής αγοράς και κατά συνέπεια την αναγνωρισιμότητά της στο διεθνές περιβάλλον. Εργαζόμαστε σταθερά για την επίτευξη των στόχων αυτών, καθώς πιστεύουμε ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης εγχώριας κεφαλαιαγοράς, με βάθος, ρευστότητα, θεσμική σταθερότητα, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και σύγχρονα εργαλεία διαπραγμάτευσης, θα λειτουργήσει ως ουσιαστικός αρωγός στην συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το φετινό συνέδριο εστίασε στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα καθώς και στην ιδιαιτέρως βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζειη χώρα ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός. Η ουσιώδης μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος αποτυπώθηκε στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα, ενώ έμφαση δόθηκε στην θεαματική επιστροφή της Ελλάδας στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και το έντονο ενδιαφέρον που οι ξένοι επενδυτές επιδεικνύουν για δραστηριοποίηση στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Εφικτή η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 - Η Ελλάδα υπεραποδίδει της Ευρωζώνης

Μητσοτάκης: Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider