Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Αύξηση κύκλου εργασιών, πτώση στα προ φόρων κέρδη

Newsroom
Μοιράσου το
Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Αύξηση κύκλου εργασιών, πτώση στα προ φόρων κέρδη
Η σημαντική υποχώρηση των διεθνών τιμών των α' υλών, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιταχύνθηκε μέσα στο τρίτο τρίμηνο, επιβαρύνοντας το μικτό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση τα λειτουργικά κέρδη και τα κέρδη προ φόρων.

Aύξηση 20,8% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Σωληνουργεία Λιμπάρ Τζιρακιάν Profil σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σημαντική υποχώρηση των διεθνών τιμών των α' υλών, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιταχύνθηκε μέσα στο τρίτο τρίμηνο, επιβαρύνοντας το μικτό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση τα λειτουργικά κέρδη και τα κέρδη προ φόρων.

Παράλληλα η διατήρηση του κόστους ενέργειας σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους επιβάρυναν περαιτέρω τα αποτελέσματα. Παρά τους εξαιρετικά αρνητικούς παράγοντες απόρροια της πολεμικής σύγκρουσης, της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων, τα σωρευτικά οικονομικά μεγέθη, αν και διορθωμένα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του περασμένου έτους, συνέχισαν με θετικό πρόσημο.

Η διάρθρωση του δανεισμού της Εταιρείας, τα ίδια κεφάλαια καθώς και τα συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια την 30/09/2022 διαμορφώνονται ως εξής:

Καθώς η εξέλιξη της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, η πρόβλεψη της έκτασης και διάρκειας των επιχειρηματικών και οικονομικών επιπτώσεών της εξακολουθεί να είναι δυσχερής και το πλήρες φάσμα των πιθανών συνεπειών της για την παγκόσμια οικονομία, το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο.

Περαιτέρω, τα μεγέθη των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική οικονομία, θα εξαρτηθούν από την ένταση των καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αλλά και από το ύψος των επιδοτήσεων που θα συνεχίσουν να παρέχουν οι κυβερνήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η απόφαση των σημαντικότερων Κεντρικών Τραπεζών να αυξήσουν το βασικό επιτόκιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις, έχουν οδηγήσει σε αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ ενδεχομένως να περιορίσουν τις προβλέψεις ανάπτυξης για το επόμενο έτος.

Η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των παραπάνω φαινομένων, εφαρμόζοντας πολιτικές ανάσχεσης των αρνητικών παραγόντων.

Σε κάθε περίπτωση η δυναμική της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, αλλά και οι θετικές προβλέψεις για τα μεγέθη των επενδύσεων στον κατασκευαστικό τομέα και στην οικοδομή για το επόμενο έτος, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουζάκης: Μείωση τζίρου και κερδών για το 9μηνο του 2022