Η Intel «προσφέρει» 3 μήνες άδειας άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους στην Ιρλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Intel «προσφέρει» 3 μήνες άδειας άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους στην Ιρλανδία
Intel
Τον Οκτώβριο η Intel προειδοποίησε πως θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς θέλει να εξοικονομήσει 10 δισ. δολάρια έως το 2025.

Η Intel δίνει στους εργαζόμενους της στην Ιρλανδία τη «δυνατότητα» να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για 3 μήνες, σε μια προσπάθεια του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη του κατά 3 δισ. δολάρια μέσα στο 2023, μετέδωσαν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, η Intel έχει προσφέρει το πλάνο στους εργαζόμενους της στο εργοστάσιο του Λέιξλιπ, στο οποία νωρίτερα εντός του 2022 είχε σημειώνει νέα επένδυση.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το πλάνο είναι σε «εθελοντική βάση», ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν πολλοί ή λίγοι υπάλληλοι της επιλέξουν το πρόγραμμα, εκπρόσωπος της Intal απάντησε πως «το προσωπικό μπορεί να κάνει αιτήσεις και η εταιρεία θα αποφασίσει το τι μπορεί να διαχειριστεί».

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο η Intel προειδοποίησε πως θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς θέλει να εξοικονομήσει 10 δισ. δολάρια έως το 2025, εν μέσω της επιδείνωσης των προοπτικών στον κλάδο των τσιπ υπολογιστών και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo Car: Αύξηση 12% των πωλήσεων τον Νοέμβριο

Η Twitter ανέστειλε και πάλι το λογαριασμό του ράπερ Κάνιε Γουέστ μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider