Jaguar Land Rover: Ηλεκτρική «στροφή» με μαζικές προσλήψεις μηχανικών απολυθέντων από tech εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jaguar Land Rover: Ηλεκτρική «στροφή» με μαζικές προσλήψεις μηχανικών απολυθέντων από tech εταιρείες
Η 100χρονη κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων θέλει να γίνει μια επιχείρηση πρωτίστως «ηλεκτρική» αυτοκινητοβιομηχανία από το 2025.

Σε προσλήψεις μηχανικών που απολύθηκαν από τον πληττόμενο κλάδο της τεχνολογίας σχεδιάζει να προχωρήσει η Jaguar Land Rover, με σκοπό να την βοηθήσουν να κάνει την «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση.

Η 100χρονη κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων θέλει να γίνει μια επιχείρηση πρωτίστως «ηλεκτρική» αυτοκινητοβιομηχανία από το 2025, ανακοινώνοντας την Παρασκευή ένα portal με 800 θέσεις εργασίας για απολυθέντες εργαζόμενους στον κλάδο της τεχνολογίας, που καλύπτουν την αυτόνομη οδήγηση, την ηλεκτροκίνηση, τη μηχανική μάθηση και το data science.

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι που εγκαταλείπουν μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους όπως η Amazon είναι πολύ πιθανό να έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να καλύψουν νέους ρόλους στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα και την Ουγγαρία.

Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας θα είναι στη Βρετανία.

Το «κύμα» προσλήψεων έρχεται μετά από χιλιάδες απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως το Twitter, η Meta και η Amazon, μερικές από τις οποίες έχουν γραφεία στο Λονδίνο και στο Δουβλίνο.

«Το ταξίδι μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η δυνατότητα πρόσληψης υψηλού επιπέδου ψηφιακών εργαζομένων είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα», δήλωσε ο επικεφαλής πληροφοριών Anthony Battle.

Η JLR ανακοίνωσε πέρυσι μια στρατηγική ηλεκτροκίνησης σύμφωνα με την οποία όλα τα αυτοκίνητα της Jaguar θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2024 ενώ μια ηλεκτρική επιλογή θα προσφερόταν σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένης της Land Rover.

Η εταιρεία ανήκει στην ινδική Tata Motors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραιτήθηκε ο CEO της Jaguar Land Rover

Jaguar και Harley Davidson «παγώνουν» τις παραδόσεις στη Ρωσία

Jaguar-Land Rover: Κλείνει δύο εργοστάσια λόγω έλλειψης ημιαγωγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider