Meta: Δεκάδες απολύσεις για «παράνομη» πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Δεκάδες απολύσεις για «παράνομη» πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών
Οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν το «Oops» κατά περίπτωση για να βοηθήσουν χρήστες του Facebook να ανακτήσουν το λογαριασμο τους συμπληρώνοντας μια φόρμα.

Η Meta προχώρησε σε απολύσεις δεκάδων εργαζομένων της τον περασμένο χρόνο, κατηγορώντας τους για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και σε ορισμένες περιπτώσεις με αντάλλαγμα πληρωμές χιλιάδων δολαρίων, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ορισμένοι εκ των απολυμένων ήταν φύλακες σε εγκαταστάσεις της Meta και φέρεται να ανέλαβαν δράση με την χρήση ενός εσωτερικού εργαλείου του Facebook ονόματι «Oops» που υπήρχε από τα πρώτα χρόνια ίδρσυσης του Facebook και βοηθά τους χρήστες που ξέχασαν τους κωδικούς πρόσβασης ή τα email τους ή έχουν χακαριστεί να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, τα στελέχη της Meta φέρεται να διαπίστωσαν ότι ορισμένοι υπάλληλοι έκαναν κατάχρηση του «Oops» με αντάλλαγμα δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συνεργαζόμενοι με τρίτους έως και χάκερς για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.

«Τα άτομα που πωλούν δόλιες υπηρεσίες στοχεύουν πάντα διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, και προσαρμόζουν τις τακτικές τους ως απάντηση στις μεθόδους ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ολόκληρο τον κλάδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν.

«Η εταιρία θα συνεχίσει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ «κλείδωσε» εκτός γραφείων τους εργαζομένους - Μαζικές παραιτήσεις μετά το τελεσίγραφο

Amazon: Ξεκίνησαν οι απολύσεις - «Θα συνεχιστούν και το 2023»

Σουηδία για Nord Stream: Σαμποτάζ οι διαρροές στους αγωγούς - Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider