Volvo: Πούλησε το 33% της Aurobay στην Geely Holdings - Πλήρης στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Πούλησε το 33% της Aurobay στην Geely Holdings - Πλήρης στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα
(Πηγή: Volvo)
Η Volvo Car θα πουλήσει το μερίδιό της, ύψους 33%, στην Aurobay στην Geely Automobile Holdings στο πλαίσιο του σχεδίου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να γίνει μια εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων τα επόμενα 8 έτη.

Η Volvo Car θα πουλήσει το μερίδιό της, ύψους 33%, στην Aurobay, στην Geely Automobile Holdings στο πλαίσιο του σχεδίου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας να πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα 8 έτη.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η Aurobay θα παραμείνει στρατηγικός συνεργάτης της Volvo και αποκλειστικός προμηθευτής υβριδικών και ημιυβριδικών κινητήρων, σημείωσε η Volvo.

«Καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε τη στρατηγική μας, κινήσεις όπως αυτή θα είναι σημαντικές προσθήκες στις επενδύσεις και τις συνεργασίες μας για το μέλλον», ανέφερε ο Johan Ekdahl, οικονομικός διευθυντής της Volvo Cars.

Η εταιρεία είπε ότι θα επικεντρώσει τις επενδύσεις και την τοποθέτηση κεφαλαίων της στην ανάπτυξη υψηλών επιδόσεων, πλήρως ηλεκτρικών κινητήρων.

Η Aurobay ιδρύθηκε ως αυτόνομη επιχείρηση το 2021 όταν η Volvo Cars Powertrain Engineering Sweden –συμπεριλαμβανομένων του εργοστασίου κινητήρων που εδρεύει στο Skovde και της αρμόδιας ομάδας έρευνας και ανάπτυξης, μαζί με το εργοστάσιο κινητήρων της στην Κίνα– αποσπάστηκε από την Volvo Car Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η κόντρα των telcos της Ευρώπης με τους big tech των ΗΠΑ

Εθνική Τράπεζα: Νέα εθελούσια έξοδος από 10 έως 28 Νοεμβρίου - Μέχρι 200.000 ευρώ η αποζημίωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider