ΗΠΑ: Συγχώνευση των τεχνολογικών Ouster και Velodyne - Στα 400 εκατ. δολάρια η αξία της νέας εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συγχώνευση των τεχνολογικών Ouster και Velodyne - Στα 400 εκατ. δολάρια η αξία της νέας εταιρείας
Είναι παραγωγοί της της τεχνολογίας Lidar, ενός συστήματος αισθητήρων που χρησιμοποιεί αόρατες ακτίνες λέιζερ για την αναλυτική καταγραφή ενός 3D χάρτη.

Οι αμερικανικές τεχνολογικές Ouster και Velodyne συμφώνησαν να συγχωνευτούν, δημιουργώντας ένα νέα επιχειρηματικό σχήμα με άξια περίπου 400 εκατ. δολαρίων.

Η Ouster και η Velodyne είναι παραγωγοί της τεχνολογίας Lidar, ενός συστήματος αισθητήρων που χρησιμοποιεί αόρατες ακτίνες λέιζερ για την αναλυτική καταγραφή ενός 3D χάρτη. Η τεχνολογία θεωρείται κρίσιμη για όλες τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που βρίσκονται σε ανάπτυξη, ενώ κερδίζει έδαφος και στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως και σε άλλους κλάδους της ρομποτικής.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες αναφέρουν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας τους, σε ένα κλάδο που έχει δει την αξία του να υποχωρεί λόγω των αμφιβολιών των επενδυτών για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε το CNBC.

Στο deal αναφέρεται πως οι μέτοχοι της Velodyne θα λάβουν 0,8204 μετοχές της Ouster για κάθε μετοχή της Velodyne που διατηρούν, premium 7,8% σε σχέση με το κλείσιμο των δύο μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο την περασμένη Παρασκευή.

Μετά από την ανακοίνωση της συγχώνευσης, οι μετοχές των δύο εταιριών σημειώνουν κέρδη άνω του 4% πριν από το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Πρώτα τους έδιωξε, τώρα παρακαλά να γυρίσουν πίσω 

Philip Morris: Προχωρά τελικά στην εξαγορά της Swedish Match έναντι $16 δισ.

Επιστροφή σε κερδοφορία για την Ryanair - «Υπερβολικές» οι ανησυχίες για ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider