Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Meta στο γ' τρίμηνο - «Αντοχή» στους ενεργούς χρήστες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Meta στο γ' τρίμηνο - «Αντοχή» στους ενεργούς χρήστες
Τα έσοδα της μητρικής της Facebook διαμορφώθηκαν οριακά πάνω από τις προβλέψεις.

Τελευταία ενημέρωση: 23:47

Χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη της Meta για το γ' τρίμηνο του 2021, ενώ τα έσοδα της μητρικής της Facebook διαμορφώθηκαν οριακά πάνω από τις προβλέψεις.

Τα κέρδη ανά μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 1,64 δολάρια έναντι κερδών 1,89 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv. Πρόκειται για μείωση 49% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Τα έσοδα της Meta διαμορφώθηκαν σε 27,71 δισ. δολάρια, μειωμένα 4% σε ετήσια βάση και έναντι εσόδων 27,38 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα διαφημιστικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 27,24 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα στα 26,86 δισ. δολάρια

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στα social media της διαμορφώθηκε στα 1,98 δισ., εντός των προβλέψεων των αναλυτών της StreetAccount.

Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών στα social media της Meta ανήλθε σε 2,9+2,96 δισ. έναντι εκτίμηση των αναλυτών της StreetAccount για 2,94 δισ. χρήστες.

Η Meta ανακοίνωσε ως αναμένει τα έσοδα του δ' τρίμηνου να διαμορφωθούν μεταξύ των 30 δισ. δολαρίων και των 32,5 δισ. δολαρίων, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για έσοδα δ' τριμήνου στα 32,2 δισ. δολαρίων.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Meta έφτασε να υποχωρεί άνω του 7% έπειτα από το κλείσιμο της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Διεύρυνση ζημιών στο γ' τρίμηνο, κατά $2 δισ. χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα

Μεγάλη αύξηση στα έσοδα της Visa - Ώθηση από τις καταναλωτικές δαπάνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider