Handelsblatt: Νέο «πακέτο» διάσωσης έως 40 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστεί η Uniper

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Νέο «πακέτο» διάσωσης έως 40 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστεί η Uniper
Το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέο «πακέτο» διάσωσης από τη γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει η «πληγείσα» από την ενεργειακή Uniper, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt επικαλούμενο κύκλους τόσο της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου Οικονομικών. 

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέο τρίτο «πακέτο» διάσωσης από τη γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει η «πληγείσα» από την ενεργειακή Uniper, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt επικαλούμενο κύκλους τόσο της κυβέρνησης, όσο και του υπουργείου Οικονομικών.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε κεφαλαιακή «ένεση» έως 40 δισ. ευρώ, καθώς τα χρήματα από το «πακέτο» των 26,5 δισ. ευρώ που έλαβε ο ενεργειακός κολοσσός τον Σεπτέμβριο, φαίνεται πως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του.

Κυβερνητικοί παράγοντες φέρεται πως θέλουν από κοινού με την Uniper να προβούν στη σύνταξη προσχεδίου με τα ακριβή νούμερα. Το προσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός των επόμενων εβδομάδων. Το νέο «πακέτο» θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με το χρονικό ορίζοντα να τοποθετείται πριν τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα δε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ενώπιον της ομοσπονδιακής Βουλής πως «απελευθερωθήκαμε από την ενεργειακή εξάρτηση και προχωράμε καλά προετοιμασμένοι για (να αντιμετωπίσουμε) τον ερχόμενο χειμώνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Ανάκτηση όλων των υπερεσόδων στις ενεργειακές αγορές - Σχέδιο για «πράσινο» ρεύμα σε Αυστρία, Γερμανία

Γερμανία: Ανάγκη για μείωση 30% της κατανάλωσης φυσικού αερίου «βλέπει» το Ινστιτούτο Κοπέρνικος

Η Γερμανία εθνικοποιεί την Uniper - Αύξηση κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider