IBM: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IBM: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και πωλήσεις το γ' τρίμηνο
Aποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και πρoσέφεραν πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους εμφάνισε η International Business Machines το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Aποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και πρoσέφεραν πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους εμφάνισε η International Business Machines το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο τεχνολογικός κολοσσός λογισμικού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποδομών ανακοίνωσε ζημιές 3,2 δισ. δολαρίων, ή 3,54 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 1,1 δισ. δολάρια, ή 1,25 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Σε προσαρμοσμένη βάση, η IBM κέρδισε 1,81 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 14,1 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 13,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,79 δολ. και έσοδα 13,517 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα στον τομέα λογισμικού ενισχύθηκαν κατά 7,5%, ενώ τα έσοδα από την παροχή συμβουλών αυξήθηκαν 5,4%, και εκείνα του τμήματος υποδομών ενισχύθηκαν 14,8%.

«Παγκοσμίως, οι πελάτες βλέπουν την τεχνολογία ως μια ευκαιρία να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους, κάτι που είναι εμφανές στα αποτελέσματα σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arvind Krishna.

Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της IBM για ολόκληρο το έτος θα ανέλθουν στα 59,667 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται στα 9,28 δολάρια το 2022. Επίσης, η IBM συνεχίζει να αναμένει περίπου 10 δισ. δολάρια σε ενοποιημένες ελεύθερες ταμειακές ροές για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 4,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ έως τώρα φέτος έχει χάσει 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ανοδική αναθεώρηση για το σύνολο του 2022

Ιαπωνία: Σε χαμηλό άνω των 32 ετών το γεν έναντι του δολαρίου - Έρχεται παρέμβαση στις αγορές από το Τόκιο

Tesla: Κάτω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider