Grimaldi Group: Εξασφάλισε δάνεια 70 εκατ. ευρώ για αγορά δύο νέων σκαφών της σειράς "Eco"

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grimaldi Group: Εξασφάλισε δάνεια 70 εκατ. ευρώ για αγορά δύο νέων σκαφών της σειράς "Eco"
Δύο δάνεια, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η ιταλική ναυτιλιακή Grimaldi Group, από την τράπεζα Intesa Sanpaolo, με στόχο την αγορά δύο νέων πλοίων της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G).

Δύο δάνεια, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η ιταλική ναυτιλιακή Grimaldi Group, από την τράπεζα Intesa Sanpaolo, με στόχο την αγορά δύο νέων πλοίων της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G).

Τα δύο σκάφη (Eco Mediterranea και Eco Adriatica) αναμένεται να αποτελέσουν το δέκατο και το ενδέκατο της κλάσης GG5G της ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ θα διαθέτουν κινητήρες τελευταίας γενιάς, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θείου κατά 50%. Παράλληλα, η τοποθέτηση μπαταριών λιθίου στα σκάφη θα διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου για «μηδενικές εκπομπές» σε συνθήκες ελλιμενισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Grimaldi Group.

Όπως αναφέρει το offshore-energy.biz, και οι δύο δανειοδοτήσεις από την Intesa Sanpaolo συνδέονται με έναν μηχανισμό τιμολόγησης, που αφορά στην επίτευξη συγκεκριμένων περιβαλλοντικών στόχων, όπως την μείωση των εκπομπών ρύπων και την επέκταση της χρήσης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σημειώνεται πως η ναυπήγηση και η καθέλκυση των δύο σκαφών στο κινεζικό ναυπηγείο του Nanjing ολοκληρώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Αναδιπλούμενο iPad και όχι αναδιπλούμενο iPhone «βλέπουν» οι αναλυτές για το 2024

Στις 13 Δεκεμβρίου οι προσφορές για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό

Lamda: «Μπήκε» (επισήμως) ο «θεμέλιος λίθος» για τη mega επένδυση στο Ελληνικό – Ο «χάρτης» των αναπτύξεων και οι κατοικίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider