Νέα εποχή για την Μπράγκα: Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν αγοράζει το 22% των μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εποχή για την Μπράγκα: Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν αγοράζει το 22% των μετοχών
Τα δίχτυα της και προς την Πορτογαλία άπλωσε η ιδιοκτήτρια της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Qatar Sports Investments, ιδιοκτήτρια της Παρί Σεν Ζερμέν, αγοράζει σχεδόν το 22% της Μπράγκα, κάνοντας λόγο για μια «μακροπρόθεσμη επένδυση» καθώς η πορτογαλική ομάδα κοιτά να γυρίσει σελίδα.

Η Μπράγκα, εδώ και μεγάλο διάστημα βρίσκεται πίσω από τους «Big 3» της Πορτογαλίας, δηλαδή τις Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο «έχει δυνατότητες τόσο για οικονομική όσο και για αθλητική ανάπτυξη», σύμφωνα με QSI που προχωρά στο δεύτερο ποδοσφαιρικό της εγχείρημα μετά την Παρί.

Το κόστος της αγοράς του πακέτου, ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ για την Μπράγκα, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη συμφωνία όπως επικαλείται το Bloomberg. Aυτή τη στιγμή βρίσκεται τρίτη στη βαθμολογία ενώ αγωνίζεται και στο Europa League της φετινής σεζόν. Η Μπράγκα προκρίθηκε μόνο δύο φορές στο Champions League και δεν κατάφερε ποτέ να περάσει μετά τη φάση των ομίλων.

«Ως επενδυτές και συνεργάτες, ανυπομονούμε να καινοτομήσει ο σύλλογος, να ανθίσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω -- στις ομάδες ανδρών και γυναικών, καθώς και σε όλες τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις που υποστηρίζει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της QSI, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Πάντως, η QSI, είχε προηγουμένως συζητήσει να πάρει ένα μειοψηφικό μερίδιο στη Λιντς Γιουνάιτεντ το 2019, όταν η αγγλική ομάδα έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, χωρίς τελικά η συμφωνία να τελεσφορεί.

Η κουλτούρα της πολυιδιοκτησίας κερδίζει δυναμική παγκοσμίως, με 196 ομάδες να ανήκουν πλέον σε ευρύτερους ποδοσφαιρικούς ομίλους από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το CIES. «Τα πλεονεκτήματα της ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων είναι αρκετά ξεκάθαρα», υποστήριξε ο Τζέρερμι Ντρου, συνεργάτης και επικεφαλής του αθλητισμού στη διεθνή δικηγορική εταιρεία RPC.

Η PSG υπό την QSI έχει εξελιχθεί από έναν ρολίστα στη Γαλλία σε παγκόσμιο φαβορί με παίκτες αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως τους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαμπέ, με τον τελευταίο μάλιστα να γίνεται και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον πλανήτη μόλις στα 23 του.

Ωστόσο, η πολυιδιοκτησία ενέχει και κινδύνους, καθώς αφενός μπορεί να υπάρξει θέμα αν πολλές ομάδες συμμετέχουν στην ίδια διεθνή διοργάνωση και αφετέρου οι οπαδοί μπορεί να αισθάνονται αποξενωμένοι εάν οι σύλλογοι που υποστηρίζουν γίνουν απλά ένα κομμάτι σε ένα ευρύτερο επενδυτικό παζλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι επενδύσεις ESG κερδίζουν έδαφος παρά τις επιφυλάξεις της αγοράς

ΤΑΙΠΕΔ: Τι «παίζει» με τα real estate assets – Οι Γούρνες, το Μαρκόπουλο, ο Ταύρος, τα Ιαματικά

Οι παίκτες των eSports κερδίζουν περισσότερα κι απ' τους ποδοσφαιριστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider