Μπαράζ επενδύσεων και αναζήτηση νέων συνεργασιών για τον όμιλο Mantis – Ανοδικά ο τζίρος το 2021

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαράζ επενδύσεων και αναζήτηση νέων συνεργασιών για τον όμιλο Mantis – Ανοδικά ο τζίρος το 2021
Επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, επέκταση αποθηκευτικών χώρων και στελέχωση τμημάτων πωλήσεων «τρέχει» για φέτος ο όμιλος Mantis. Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες και τα νέα προϊόντα. Ισχυρή αύξηση τζίρου την περασμένη χρονιά. Τι έδειξαν οι οικονομικές καταστάσεις του 2021 για τον όμιλο που διανέμει στην ελληνική αγορά μερικά από τα πιο διάσημα brands

Νέες επενδύσεις για βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, επέκταση αποθηκευτικών χώρων, καθώς και για στελέχωση των τμημάτων πωλήσεων και marketing «τρέχει» από τις αρχές του έτους ο όμιλος Mantis, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ταχείας κυκλοφορίας καταναλωτικών αγαθών και έχει ταυτιστεί με γνωστά brands όπως Red Bull, AQUA Carpatica, Energizer, Wilkinson, Hawaiian Tropic, Ron Cubay (Cuban Rum), M&Ms, Twix, Snickers, Mars, Bounty, Uncle Ben’s, Pedigree, Whiskas.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για τη χρήση 2021, που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ πριν από μερικά 24ωρα, για το τρέχον έτος υλοποιούνται συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

• Αυξημένες δαπάνες εμπορίας και marketing για τη διαφήμιση των νέων προϊόντων, ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά στο καταναλωτικό κοινό και να εδραιωθούν στην ελληνική αγορά.

• Επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό και πάγιο εξοπλισμό τόσο στα οινοποιΐα όσο και στην γραμμή εμφιάλωσης στην «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΑΕΒΕ».

• Στελέχωση των τμημάτων πωλήσεων και marketing με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων και των αντιστοίχων υπηρεσιών.

• Έναρξη ενεργειών για επέκταση των εγκαταστάσεων σε αποθηκευτικούς χώρους ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των εταιρειών του ομίλου.

Αναζήτηση ευκαιριών για νέες συνεργασίες και προοπτικές

Σύμφωνα με τη διοίκηση, o όμιλος παρακολουθεί την αγορά, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες. Όπως επισημαίνεται, τόσο η μητρική εταιρεία, όσο και οι θυγατρικές που συναποτελούν τον όμιλο Mantis «δεν αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη μείωση των πωλήσεών τους στο σύνολο των μαρκών - brands - εμπορευμάτων. Μεμονωμένες μειώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες εμπορευμάτων θα αντιμετωπιστούν με νέες προσφορές προς τους πελάτες και ανάλογων εμπορικών ενεργειών».

Για το 2022 «αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών στο κλάδο του ενεργειακού ποτού Red Bull και σταθεροποίηση στις υπόλοιπες μάρκες (brands) εμπορευμάτων του ομίλου με μικρές διακυμάνσεις, με εξαίρεση την μπαταρία όπου αναμένεται πτώση λόγω εισόδου εκ νέου στην αγορά μπαταριών ιδιωτικής ετικέτας μεγάλων αλυσίδων - retailers - όπου λόγω covid τον προηγούμενο χρόνο δεν λειτουργούσαν πλήρως».

Ισχυρά ανοδικά ο τζίρος το 2021

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 48,83 εκατ. ευρώ το 2021, από 33,40 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας αύξηση κατά 46,18%, ενώ για τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 19,94 εκατ. ευρώ έναντι 15,57 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 28%.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών τροφοδοτήθηκε από τη μεγαλύτερη άνοδο από το μέτωπο του Red Bull, καθώς «παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα και τη μείωσης που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών, ο κλάδος του ενεργειακού αναψυκτικού έχει αναπτυχθεί και η εταιρεία με στοχευμένες ενέργειες έχει ανακτήσει μέρος των μεριδίων της αγοράς που είχε απωλέσει τα προηγούμενα έτη». Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, η αύξηση του αριθμού των τουριστών και γενικότερα της τουριστικής περιόδου συνέβαλε στην αύξηση της κατανάλωσης, ενώ και η ανάπτυξη της νέας συνεργασίας της θυγατρικής εταιρείας «Attraction ΑΕ» με την «ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΕΒΕ» συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του ενοποιημένου τζίρου.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 21,24%, ενώ για την εταιρεία κατέγραψαν άνοδο κατά 18,58 %, επηρεαζόμενα από το μικτό περιθώριο κάθε μάρκας - brand - εμπορεύματος, τη συμμετοχή τους στο σύνολο των πωλήσεων και τη διάρθρωση αυτών ανά κανάλι διανομής. Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 17,43% και της εταιρείας κατά 14,18%, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους μεταφορικών, της αύξησης του όγκου πωλήσεων και της ανόδου του μεταφορικού κόστους εισαγωγών και λοιπών εξόδων που είναι απαραίτητα στην ανάπτυξη της λειτουργίας των τμημάτων.

Από το τέλος του 2021 έως σήμερα «συνεχίζεται η ανάπτυξη των εταιρειών του ομίλου με νέες συνεργασίες και προϊόντα επιτυγχάνοντας συνεχή αύξηση του κύκλου εργασιών».

Η απόκτηση της Μαλαματίνα

Ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2021, όταν, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οινοποιία Μαλαματίνα, που μετρά 127 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής, πέρασε στον όμιλο Mantis. Με την απόφαση του πρωτοδικείου επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης και δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία, η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην οποία μεταβιβάστηκε μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της παλαιάς εταιρείας. Εδώ και μήνες, η ιστορική οινοποιία βρίσκεται στο προσκήνιο, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων στο εργοστάσιό της και στη σκιά της σφοδρής αντιπαράθεσης του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος με μέρος των εργαζομένων.

Το AQUA Carpatica του Γιάννη Βάλβη

Η Mantis Group είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού AQUA Carpatica που ανήκει στη Valvis Holding του Γιάννη Βάλβη. Το νερό AQUA Carpatica που ήρθε στη χώρα μας την τελευταία διετία, ενώ έχει συστηθεί στην αγορά ως το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά άλατα.

Στον όμιλο Mantis ανήκουν επίσης οι εταιρείες Mantis Trading S.A, Fortis Trading S.A., Attraction Solutions S.A., ενώ μέσω της Mantis Healthcare δραστηριοποιείται ενεργά και στον τομέα της υγείας. Ο όμιλος έχει δυναμική παρουσία στην εγχώρια αγορά από το 1974, ενώ τα τελευταία χρόνια επεκτείνει στρατηγικά τη δραστηριότητά του στον τομέα της παραγωγής, επενδύοντας στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2021 πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στον κλάδο των ποιοτικών ελληνικών αποσταγμάτων, λανσάροντας το Mantis Greek Spirits Collection, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στη δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης νερού. Ο όμιλος Mantis απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζόμενους και εξυπηρετεί είτε απευθείας είτε με τη μέθοδο pre-selling περισσότερους από 16.500 πελάτες και 800 χονδρέμπορους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίστηκαν οι υψηλές πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Σεπτέμβριο

Ενέργεια: Η Αθήνα φτιάχνει νέα πρόταση για ευρωπαϊκό μηχανισμό θωράκισης από μελλοντικές κρίσεις - Στη Σύνοδο της Παρασκευής

ΤΧΣ: Η Rothschild σύμβουλος αποεπένδυσης – Μέχρι τέλος του έτους το πλάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider