Η Uber βρήκε τον χάκερ της κυβερνοεπίθεσης - Τι αναφέρει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Uber βρήκε τον χάκερ της κυβερνοεπίθεσης - Τι αναφέρει
Τον υπεύθυνο για το χάος της περασμένης εβδομάδας μετά από κυβερνοεπίθεση, ισχυρίζεται πως βρήκε η Uber.

Η Uber δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένας χάκερ που συνδέεται με την ομάδα Lapsus$ ήταν υπεύθυνος για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά πολλά συστήματά της.

Η εταιρεία τόνισε πως ο δράστης δεν είχε πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και στις βάσεις δεδομένων που αποθηκεύουν ευαίσθητες πληροφορίες του χρήστη, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, τραπεζικoύς λογαριασμούς ή στοιχεία ταυτότητας.

«Ο εισβολέας απέκτησε πρόσβαση σε πολλά εσωτερικά συστήματα και η έρευνά μας επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό του εάν υπήρξε ουσιώδης αντίκτυπος», σημείωσε η Uber, προσθέτοντας ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η εταιρεία είπε ότι ήταν σε στενό συντονισμό με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το θέμα, ενώ ο χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους λογαριασμούς εργαζομένων και εργαλεία, όπως το G-Suite και το Slack.

Η ομάδα hacking, Lapsus$, έχει στοχεύσει εταιρείες όπως η Nvidia, η Microsoft και η Okta Inc, μια εταιρεία υπηρεσιών ελέγχου ταυτότητας στην οποία βασίζονται χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο χάκερ, με το ψευδώνυμο «teapotuberhacker», φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε ότι διέρρευσε πλάνα του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού «Grand Theft Auto VI» και δηλώνει πως θέλει να «διαπραγματευτεί μια συμφωνία» με την εταιρεία Τake-Two.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

American Express: Πάνω από 1.500 προσλήψεις ως τα τέλη του έτους

Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η σύμβαση για τον αγωγό FSRU Αλεξανδρούπολης από την Saipem

Mevaco: Σύμβαση παραγωγής βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκού πάρκου στη Δράμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider