Κυβερνοεπίθεση στην Uber - Σε κίνδυνο «ευαίσθητα δεδομένα» της εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνοεπίθεση στην Uber - Σε κίνδυνο «ευαίσθητα δεδομένα» της εταιρείας
Συναγερμός σήμανε στην Uber μετά από κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα την Πέμπτη, με τον χάκερ να φέρεται πως απέκτησε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της εταιρίας.

Η Uber υπέστη κυβερνοεπίθεση την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να κλείσει αρκετά από τα εσωτερικά της συστήματα επικοινωνιών καθώς διερευνά πόσο εκτεθειμένα είναι τα ευαίσθητα δεδομένα της.

Η επίθεση από χάκερ φαίνεται να έχει θέσει σε κίνδυνο πολλά από τα εσωτερικά συστήματα της Uber και ένα άτομο που ανέλαβε την ευθύνη έστειλε screenshots με emails, κωδικούς αλλά και την πρόσβαση στο cloud, όπως αποκάλυψαν οι Νew York Times.

«Έχουν σχεδόν πλήρη πρόσβαση στην Uber», δήλωσε ο Σαμ Κάρι, μηχανικός ασφαλείας στα Yuga Labs που αλληλογραφούσε με το άτομο που ισχυρίστηκε ότι ήταν υπεύθυνο για την κυβερνοεπίθεση, προσθέτοντας πως υπάρχει κίνδυνος για τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας.

Ένας εκπρόσωπος της Uber είπε ότι η εταιρεία ερευνά την παραβίαση και είναι σε επαφή με τις αρχές. Οι υπάλληλοι της εταιρείας καλούνται να μην χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Slack καθώς νωρίς το απόγευμα χτες, έλαβαν ένα μήνυμα που έγραφε: «Ανακοινώνω ότι είμαι χάκερ και η Uber υπέστη παραβίαση δεδομένων».

Το μήνυμα περιείχε μια λίστα με πολλές εσωτερικές βάσεις δεδομένων που ο χάκερ ισχυρίστηκε ότι είχαν παραβιαστεί. Το κενό ασφαλείας φαίνεται πως προήλθε όταν ο 18χρονος -όπως δηλώνει- χάκερ παραβίασε τον λογαριασμό Slack ενός εργαζόμενου και τον χρησιμοποίησε για να στείλει το μήνυμα.

Αργότερα μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα εσωτερικά συστήματα, αφού ο υπάλληλος της εταιρείας εξαπατήθηκε από τον χάκερ και του έδωσε έναν κωδικό με τον οποίο μπόρεσε να εισέλθει στα συστήματα της Uber.

«Βλέπουμε ότι οι επιτιθέμενοι γίνονται έξυπνοι και επίσης διαπιστώνουν πόσο λειτουργούν τα συστήματα», σημείωσε η Ρέιτσελ Τόμπακ, διευθύνουσα σύμβουλος της SocialProof Security.

Ο χάκερ δήλωσε μπήκε στα συστήματα της Uber επειδή η εταιρεία είχε αδύναμη ασφάλεια, ενώ στο μήνυμα στο Slack που ανήγγειλε την επίθεση, ανέφερε ότι οι οδηγοί της εταιρείας θα πρέπει να λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετακινήσου με Uber εν μέσω ΔΕΘ

Uber: Σημαντική ενημέρωση της εφαρμογής για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών

Τα 4+1 σενάρια της Barclays για τις ιταλικές εκλογές και o αντίκτυπος στα spreads

gazzetta
gazzetta reader insider insider