Ελληνική Ένωση Τραπεζών: «Πρεμιέρα» με τη νέα δομή - Συνεδριάζει αρχές Σεπτεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή 

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: «Πρεμιέρα» με τη νέα δομή - Συνεδριάζει αρχές Σεπτεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή 
Τους άξονες και τις προτεραιότητες της νέας στρατηγικής της, θα καθορίσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν της ολικής ανασύστασης της δομής της, αλλά ουσιαστικά παραμένοντας ακόμη σε αναζήτηση Γενικού Διευθυντή, οι πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν σε κοινή Επιτροπή, η παλαιά και η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης. Από την παλαιά Εκτελεστική Επιτροπή παραμένουν και στη νέα ο Σπύρος Ανδρονικάκης, Chief Credit Officer της Alpha Bank και Πρόεδρος της Επιτροπής CROs της ΕΕΤ, ο Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Επικεφαλής Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμών και Λειτουργιών της ΕΕΤ, η Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Επιτροπής NPEs της ΕΕΤ και η Χαρούλα Απαλαγάκη, η οποία, έχοντας διανύσει μία επιτυχημένη πορεία ως Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ασκεί από τις 25 Ιουλίου καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας μέχρι την εκλογή Γενικού Διευθυντή.

Σημειώνεται ότι καθώς η θέση Γενικού Διευθυντή που προβλέπει το νέο οργανόγραμμα της ΕΕΤ θα είναι έμμισθη και πλήρους απασχόλησης, η αναζήτηση του κατάλληλου είναι δύσκολη, καθώς αυτός θα πρέπει να αφήσει την θέση του σε Τράπεζα. Και αυτό διότι η σχετική προκήρυξη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΕΤ, προβλέπει ως απαραίτητη κατ’ ελάχιστον 15ετή εμπειρία στον Χρηματοοικονομικό Τομέα από ανώτερες θέσεις ευθύνης, πολύ καλή κατανόηση του εξελισσόμενου τραπεζικού επιχειρείν και του ελληνικού και ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, πολύ καλή γνώση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού κλάδου και αναγνωρισμένη πορεία στην αγορά.

Νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΤ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Τάσος Αναστασάτος, Επικεφαλής Αναλυτής της Eurobank, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Macroeconomics της ΕΕΤ, ο Γιάννης Πάρνης, Επικεφαλής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Optima Bank, ως Πρόεδρος της Επιτροπής HR της ΕΕΤ, ο Γιάννης Γραμματικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής της Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, των Δανείων Ιδιωτών & Μικρών Επιχειρήσεων και των Συστημάτων Πληρωμών Λιανικής Τραπεζικής στην Τράπεζα Πειραιώς, ως Επικεφαλής της Επιτροπής ΙΤ, ο Θανάσης Αθανασόπουλος, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου της Eurobank, ως Επικεφαλής της Επιτροπής Compliance της ΕΕΤ, ο Γιώργος Τριανταφυλλάκης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας και Επικεφαλής της Επιτροπής Legal της ΕΕΤ και ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Επικεφαλής ESG της Eurobank ως Πρόεδρος της Επιτροπής ESG της ΕΕΤ.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, η νέα δομή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών προβλέπει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απαρτίζεται πλέον από τους CEOs των τραπεζών και όχι από τους Προέδρους, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, ωστόσο, θα είναι εναλλάξ ένας από τους Προέδρους των τραπεζών. Η ΕΕΤ έχει επίσης και Εκτελεστική Επιτροπή που αποτελείται από τους Προέδρους των επιμέρους Επιτροπών, ενώ αντί Γενικού Γραμματέα, προβλέπεται πλέον Γενικός Διευθυντής.

Σημειώνεται ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 25 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ράπανος, επεσήμανε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διατηρεί την δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, υφιστάμενων και νέων. Όπως είπε, το πρώτο εξάμηνο του 2022 εξασφαλίστηκε, λόγω και της επαρκούς ρευστότητας, απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις ελληνικές τράπεζες και η ουσιαστική συμβολή των ελληνικών τραπεζών στην πράσινη μετάβαση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ολοκληρώνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές της Ένωσης, ώστε αυτή να επιτελεί τη θεσμική της αποστολή ακόμη πιο αποτελεσματικά και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές. Οι αλλαγές στα καταστατικά όργανα και τη λειτουργία της Ένωσης γίνονται σταδιακά, ώστε να μην επηρεαστεί η συνέχιση της δράσης της και θα υπόκεινται σε διαρκή αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider