PepsiCο: Επένδυση 550 εκατ. δολαρίων στην Celsius

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PepsiCο: Επένδυση 550 εκατ. δολαρίων στην Celsius
Η PepsiCo ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση 550 εκατ. δολαρίων στην παρασκευάστρια ροφήματος ενέργειας Celsius Holdings σαν μέρος μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την μικρότερη της εταιρεία.

Η PepsiCo ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση 550 εκατ. δολαρίων στην παρασκευάστρια ενεργειακών ποτών Celsius Holdings στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας διανομής με την μικρότερή της εταιρεία. Οι μετοχές της Celsius ανέβηκαν κατά 8% στην αναγγελία των νέων, οδηγώντας την χρηματιστηριακή της αξία, στα 6,7 δισ. δολάρια.

H Celsius αναμένεται να κερδίσει περισσότερο χώρο για τα προϊόντα της σε υπάρχοντες προμηθευτές λιανικής και να επεκταθεί πιο πολύ σε ανεξάρτητα καταστήματα, όπως τα βενζινάδικα. Η Pepsi θα αρχίσει να βοηθάει στην διανομή από τη Δευτέρα.

Η επένδυση της Pepsi στην Celsius μεταφράζεται στην απόκτηση ενός μεριδίου περίπου 8,5% της εταιρείας. Ο γίγαντας των τροφίμων και των ποτών θα ορίσει και ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Celsius.

Η Celsius, που ιδρύθηκε το 2005, κατέγραψε μια εκρηκτική ανάπτυξη των ενεργειακών ποτών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο πρώτο τρίμηνο, τα έσοδά της στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκαν κατά 217% στα 123,5 εκατ. δολάρια.

Για την Pepsi, η συμφωνία αυτή βοηθά στην ενδυνάμωση των δεσμών της με τον κλάδο των ποτών ενέργειας, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους παραγωγής ποτών, εκτός αλκοολούχων. Η Pepsi έχει αυξήσει την παραγωγή ποτών ενέργειας τα τελευταία χρόνια, καθώς η κατανάλωση των αναψυκτικών πέφτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider