GM: Κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα β' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα β' τριμήνου
Όπως και άλλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, η GM εργάζεται μέσω σοβαρών αναταράξεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες τα τελευταία τρίμηνα.

Δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street η General Motors με τα αποτελέσματα β' τριμήνου, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να πουλήσει 100.000 οχήματα έως τα τέλη του τριμήνου λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών.

Ωστόσο, η εταιρεία διατήρησε το guidance για το σύνολο του έτους.

Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή η GM ανακοίνωσε 1,14 δολάρια, έναντι 1,20 δολάρια αναμενόμενα και 1,97 δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2021.

Όσον αφορά τα έσοδα ανακοίνωσε 35,76 δισ. δολάρια, έναντι 33,58 δισ. δολαρίων που αναμένονταν και 34,17 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2021.
Στα προσαρμοσμένα EBIT ανακοινώθηκαν 2,34 δισ. δολάρια, έναντι 4,12 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2021.

Αναφορικά με προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT η GM σημειώνει πως ανήλθε στο 8,0%, έναντι 11,2% το α’ τρίμηνο του 2022 και 10,4% το β’ τρίμηνο του 2021.

Όπως και άλλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, η GM εργάζεται μέσω σοβαρών αναταράξεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες τα τελευταία τρίμηνα, καθώς η πανδημία αλλά και πιο πρόσφατα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησαν σε κλείσιμο εργοστασίων και προκάλεσαν όλεθρο στα logistics σε όλο τον κόσμο.

Η GM προειδοποίησε τους επενδυτές την 1η Ιουλίου ότι έχει περίπου 95.000 οχήματα στο απόθεμα της στα οποία λείπουν εξαρτήματα. Η GM - όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες - καταγράφει έσοδα όταν ένα ολοκληρωμένο όχημα αποστέλλεται στους αντιπροσώπους της, και όχι πριν.

«Λειτουργήσαμε με χαμηλότερους όγκους λόγω της έλλειψης ημιαγωγών τον περασμένο χρόνο και έχουμε επιτύχει ισχυρά αποτελέσματα παρά αυτές τις πιέσεις», δήλωσε η CEO Mary Barra σε δήλωση της. «Υπάρχουν ανησυχίες για τις οικονομικές συνθήκες, σίγουρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουμε ήδη προληπτικά μέτρα για τη διαχείριση του κόστους και των ταμειακών ροών», προσέθεσε.

«Έχουμε επίσης διαμορφώσει πολλά σενάρια για την ύφεση και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε στοχευμένη δράση όταν και αν χρειαστεί», είπε η Barra.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Προς δάνειο 2,5 δισ. δολαρίων σε General Motors και LG για εργοστάσια μπαταριών λιθίου 

General Motors και Ford ζητούν άδεια να αναπτύξουν οχήματα αυτόνομης οδήγησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider