Tesla: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο β' τρίμηνο - Κέρδη 2% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο β' τρίμηνο - Κέρδη 2% για τη μετοχή
Πάνω από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Tesla κατά το β' τρίμηνο του έτους, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου υπολείπονται οριακά των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πάνω από τις προβλέψεις διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Tesla κατά το β' τρίμηνο του έτους, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου υπολείπονται οριακά των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Αναλυτικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 2,27 δολαρίων/μετοχή, την στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,81 δολαρίων/μετοχή.

Παράλληλα, η Tesla ανακοίνωσε έσοδα ύψους 16,93 δισ. δολαρίων έναντι πρόβλεψης για έσοδα της τάξης των 17,1 δισ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα της εταιρείας είναι αυξημένα κατά 42% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021.

Το μεικτό περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε στο 27,9%, από 32,9% το περασμένο τρίμηνο και 28,4% ένα χρόνο πριν.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων η μετοχή του κολοσσού ενισχύεται άνω του 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 23.000 δολάρια το bitcoin - Γιατί η Fed επηρεάζει περισσότερο την αγορά των crypto;

Θετικά πρόσημα στην Wall Street - Κέρδη 1,5% για τον Nasdaq

Απώλειες και χαμηλά 15 μηνών για τον χρυσό - Στα 1.700 δολάρια η ουγγιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider