Banco Santander: Αλλαγή ηγεσίας μετά από επτά χρόνια - Ο Hector Grisi στο «τιμόνι» της τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Banco Santander: Αλλαγή ηγεσίας μετά από επτά χρόνια - Ο Hector Grisi στο «τιμόνι» της τράπεζας
Ο Μεξικανός Έκτορ Γκρίζι θα είναι ο αντικαταστάτης του Χοσέ Αντόνιο Αλβάρες στην ηγεσία της Banco Santander, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το ισπανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της.

Ο Μεξικανός Hector Grisi θα είναι ο αντικαταστάτης του Jose Antonio Alvarez στην ηγεσία της Banco Santander, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το ισπανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διάδοχος του Alvarez - ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» της τράπεζας επί επτά συναπτά έτη από το 2015- θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες μετασχηματισμού της Banco Santander, ώστε η τράπεζα να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο χρηματοπιστωτικός κλάδος εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Alvarez θα αναλάβει καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, ενώ οι αλλαγές στη διοικητική δομή της εταιρείας θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος ο 55χρονος Grisi ήταν ο επικεφαλής της Santander στις ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας την αύξηση της κερδοφορίας της κατά το προηγούμενο έτος, ενώ κύριο μέλημα του νέου CEO της τράπεζας είναι η εκπόνηση μίας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της εταιρείας, ιδιαίτερα στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με την Ana Botin, εκτελεστική πρόεδρο της Santander να τονίζει πως η τράπεζα σκοπεύει να βολιδοσκοπήσει ευκαιρίας ανάπτυξης στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένης και μίας πιθανής εξαγοράς της τοπικής επιχείρησης της Citigroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Μείωση καταστημάτων 61% και προσωπικού 51% από το 2010 – Στην «αντεπίθεση» η ΟΤΟΕ

Power Pass: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση έως 600 ευρώ στο ρεύμα

Lamda – Ελληνικό: Προχωρά η διαδικασία για το νέο retail bond – Επένδυση 250 εκατ. ευρώ για το «Πάρκο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider