Ο Salt Bae θέλει να γίνει «μονόκερος», φτάνοντας τα 1,5 δισ. δολάρια με ώθηση από το Κατάρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Salt Bae θέλει να γίνει «μονόκερος», φτάνοντας τα 1,5 δισ. δολάρια με ώθηση από το Κατάρ
Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ εξετάζει να πουλήσει μερίδιο του ομίλου που διαθέτει στο Qatar Investment για περίπου 300 εκατ. δολάρια.

Σε συζητήσεις με το κρατικό επενδυτικό fund του Κατάρ βρίσκεται ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστότερος ως Salt Bae, θέλοντας να πουλήσει μερίδιο της αλυσίδας εστιατορίων που διαθέτει στο Qatar Investment για περίπου 300 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η D.ream Group, μέλος της Dogus που είναι ιδιοκτησίας του Salt Bae, είναι σε συζητήσεις για την πώληση του 20% του μετοχικού της κεφαλαίου στο fund από το Κατάρ. Εάν το deal οριστικοποιηθεί, η αξία κεφαλαιοποίησης του Τούρκου επιχειρηματία θα διαμορφωθεί στα 1,5 δισ. δολάρια, φτάνοντας το status του unicorn (startup η οποία καταφέρνει να ξεπεράσει σε αξία το 1 δισ. δολάρια).

Οι επαφές έγιναν γνωστές από την τουρκική εφημερίδα Sozcu, με τον Dogus να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον, αλλά χωρίς να μοιράζεται πληροφορίες για την πορεία των συζητήσεων.

Σημειώνεται πως το 2020 η Dogus παραχώρησε σε θυγατρική του Qatar Investment το 30% του ποσοστού που διατηρούσε σε εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η GSK εξαγοράζει την αμερικανική Affinivax για 3,3 δισ. δολάρια

Ο Νέλσον Πελτζ μπαίνει στο Δ.Σ. της Unilever - Άνοδο 7% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider