HDB: Πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ έχουν χορηγηθεί έως σήμερα

Newsroom
Μοιράσου το
HDB: Πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ έχουν χορηγηθεί έως σήμερα
Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεχώρισε για την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία, έχοντας χορηγήσει από το 2020 έως σήμερα πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ.

Η συνολική συνεισφορά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κατά την πανδημία, σε όρους ΑΕΠ ήταν 6,2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1 ευρώ χρηματοδότησης, συνεισφέρει στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας με 2 ευρώ επιπλέον.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας με αφορμή ότι αναδείχθηκε «Best Performing New Member» για τη δραστηριότητά της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεχώρισε για την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία, έχοντας χορηγήσει από το 2020 έως σήμερα πάνω από 39.000 δάνεια αξίας άνω των 8,4 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχύτητα υλοποίησης των χρηματοδοτικών της εργαλείων της HDB, με time-to-market μέχρι 3 μήνες, και στη συμβολή της HDB στη δημιουργία περισσότερων από 18.600 νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, η HDB διακρίθηκε για την ταχύτητα του εσωτερικού της μετασχηματισμού με νέα ταυτότητα, σύγχρονη οργανωτική δομή και ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η HDB μέσω της δραστηριότητάς της σε προγράμματα δανειοδότησης στην Ελλάδα το 2020, υποστήριξε επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 237.800 εργαζόμενους.

Η συνολική συνεισφορά σε όρους ΑΕΠ ήταν 6,2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1 ευρώ χρηματοδότησης, συνεισφέρει στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας με 2 ευρώ επιπλέον.

Παράλληλα, η HDB ξεχωρίζει και για τα μελλοντικά της σχέδια: Ετοιμάζει μια καινοτόμα πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα, μια ενιαία πλατφόρμα Know your Customer (KYC) που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

Θα προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν, να υποβάλλουν στοιχεία και έγγραφα που θα πιστοποιούν την επιλεξιμότητά τους και την ενημερότητα τους καθώς και το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αποκτήσει μια σύγχρονη και αξιόπιστη βάση δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αξιοπιστία. Θα αποτελεί εργαλείο διαμόρφωσης της εικόνας των επιχειρήσεων αλλά και της διαμόρφωσης πολιτικών στήριξης επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η HDB, έχει δημιουργήσει τη δική του παγκόσμια κοινότητα δικτύωσης, με το όνομα «InnoAgora powered by HDB», φτάνοντας τα 400 μέλη σε λίγους μήνες λειτουργίας, στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity, η οποία αριθμεί περίπου 22.100 μέλη.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών που προσφέρει τη δυνατότητα στις ελληνικές καινοτόμες εταιρείες να βρίσκουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και γνώσης. Μέσω της InnoAgora, η HDB χτίζει μια μακροχρόνια σχέση με επενδυτές και επιχειρηματίες παρέχοντας μη χρηματοδοτική υποστήριξη μέσα από δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και e-pitching sessions.

Η HDB πρωτοπορεί ξεκινώντας να αναπτύσσει Proof of Concepts για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων πλατφορμών αξιολόγησης απόδοσης με βάση Business Intelligence εργαλεία, προκειμένου να βελτιώσει την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων, με κριτήρια Καινοτομίας και ESG».

Δηλώσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε: «Η διάκριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας επιβεβαιώνει την προσήλωση στον στόχο που έχουμε θέσει: Τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελληνικών Επιχειρήσεων. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, ένας φορέας του Ελληνικού Δημοσίου να διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο για την συνεισφορά του, ειδικά μέσα σε δύσκολες συγκυρίες, όπως αυτή της πανδημίας».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, επισήμανε: «Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα λειτουργεί ως ένας πραγματικά αναπτυξιακός φορέας, αλλά και ως πυλώνας σταθερότητας της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί για εμάς το επιστέγασμα των προσπαθειών μας κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων -ιδιαίτερα δύσκολων- ετών. Το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουμε με νέα εργαλεία για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ελληνική Επιχειρηματικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που εργάστηκαν προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

H πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, παρέλαβε το βραβείο σε μια ειδική εκδήλωση απονομής που διοργάνωσε το EBAN στο Κορκ της Ιρλανδίας και δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να αποδέχομαι αυτό το βραβείο, εκ μέρους της διοίκησης, όλων των εργαζομένων και των ανθρώπων μας που έχουν συμβάλει στην επιτυχημένη πορεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό το βραβείο αντανακλά την αφοσίωσή μας σε αυτό που κάνουμε, ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε. Μια Αναπτυξιακή Τράπεζα που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά τους".

Υπενθυμίζεται, ότι το EBAN είναι το κορυφαίο δίκτυο επενδυτών πρώιμου σταδίου στην Ευρώπη. Συνδέει και υποστηρίζει επιχειρηματικούς αγγέλους, επενδυτές πρώιμου σταδίου, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 150 μέλη σε περισσότερες από 50 χώρες έως σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HDB: Πρόσκληση στις τράπεζες για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Στο ΔΣ της HDB ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

Όλες οι ειδήσεις

09:30

Conde Nast Traveller: Αφιέρωμα του Βρετανικού περιοδικού σε Πάτμο και Λειψούς

09:26

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης από Σεπτέμβριο – Χαμηλά ο πήχης για νέα παράταση στην Επιστρεπτέα

09:16

Κορκίδης: Θερινές εκπτώσεις εναντίον ετήσιου πληθωρισμού

09:10

Οικονόμου: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45, με μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ

08:56

Τουρκία: Αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο τα «ελληνικά» F-35

08:55

Κρεμλίνο: «Εσωτερική υπόθεση» του Ουζμπεκιστάν, οι πολύνεκρες ταραχές - Στους 18 οι νεκροί

08:49

Εξαδάκτυλος: Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες προστασίας

08:43

Β. Μακεδονία: Συνεχίστηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με τη Βουλγαρία

08:33

Μάχη με τις φλόγες σε Κρανίδι Αργολίδας και Φωκίδα - Σε επιφυλακή στην Ηλεία - Όλα τα μέτωπα

08:30

ΗΠΑ: Πυρά εναντίον αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια - Δύο τραυματίες

08:23

Συνάντηση Μακρόν - Σολτς στο Παρίσι: Στο επίκεντρο η ενέργεια και η ευρωπαϊκή άμυνα

08:18

Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων τo Ντoνιέτσκ - Μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο του Ντονμπάς

08:10

Έξυπνο deal Αlpha-Νexi - Τεχνική Ολυμπιακή: ακόμα η αξία του deal με Ιβάν; - Το ακίνητο του Φιλιππίδη

08:03

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ - Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

08:00

Εφορία: Πότε υποβάλλεται φορολογική δήλωση «με επιφύλαξη» , τι ισχύει για την πληρωμή του φόρου

07:56

L’Oréal Hellas: Δυναμική η ανάπτυξη της αγοράς ομορφιάς – Τα σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτήριά της

07:53

Ακίνητα: Ποιες είναι οι τιμές πώλησης και ενοικίασης σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη – Τι «παίζει» στα νησιά

07:50

Ελληνικό: Πώς η Lamda «έχτισε άμυνες - θεμέλια» για το «χωρίς προηγούμενο» (στην Ελλάδα) project

07:46

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες με την ψηφιακή κάρτα εργασίας - Τα κόλπα των επιτήδειων για να παρακάμπτουν το νόμιμο ωράριο

07:44

Τράπεζες: Τι σηματοδοτεί το deal Alpha Bank – Nexi στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών

07:40

Ρεύμα: Στα 20 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα η επιδότηση τον Ιούλιο - Στις 9.30 οι ανακοινώσεις

07:37

Στο Στρασβούργο η πρώτη κόντρα Ανδρουλάκη-Κυριάκου; - Γυναικεία μάχη στον Δυτικό Τομέα

07:33

Πως να μειώσετε τα έξοδα μετακίνησης

07:30

Το πρώην αρχηγείο της Gucci στο Λονδίνο βγαίνει στην αγορά για 66,6 εκατ. δολαρίων

23:53

Παρίσι: Στα 60 εκατ. ευρώ το κόστος των επισκευών στο Πύργο του Άιφελ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

23:40

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Μέχρι τις 8 Ιουλίου η παράταση των αιτήσεων

23:31

Πυρκαγιά στην Άμφισσα: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Η εικόνα στα άλλα πύρινα μέτωπα

23:20

Deutsche Telekom: «Μπάσιμο» της KKR για την εξαγορά θυγατρικής - Έως και 20 δισ. δολάρια το τίμημα

23:04

Πυροβολισμοί στο Σικάγο: Μήνυμα στήριξης από τον Μπάιντεν

22:44

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 περιφέρειες λόγω της ξηρασίας