Ο Έλον Μασκ «παγώνει» την πρόταση για την εξαγορά της Twitter - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ «παγώνει» την πρόταση για την εξαγορά της Twitter - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αναμένει στοιχεία για το σύνολο των fake λογαριασμών της πλατφόρμας. Κέρδη κοντά στο 5% για τη μετοχή της Tesla.

Τελευταία ενημέρωση 21.43

Μήνυμα για το «πάγωμα» στην πρόταση εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ, ύψους 44 δισ. δολαρίων, έστειλε ο ίδιος ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

Σε ανάρτηση του στο ομώνυμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ αναφέρει πως η συμφωνία «αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή λεπτομερειών για στοιχεία που υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι τα ψεύτικα και spam account του Twitter είναι λιγότερο από το 5% των χρηστών του».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παρέθεσε δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε πως η Twitter γνωστοποίησε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ότι τα spam/fake account αποτελούν λιγότερο από το 5% των ενεργών χρηστών της για το α' τρίμηνο του 2022.

Λίγη ώρα μετά από αρχική ανάρτηση, ο Μασκ σημείωσε σε καινούργιο του tweet πως παραμένει προσηλωμένος στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, περιορίζοντας στο -9% τις απώλειες της μετοχής της Twitter στη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ νωρίτερα η πτώση έφτανε μέχρι και στο 20%.

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη Απριλίου, όταν ο Μασκ κατέθεσε την πρόταση εξαγοράς, υπογράμμιζε πως μια από τις βασικές προτεραιότητες του θα είναι να απομακρύνει τα spam bots account από την πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη το CNBC, η μετοχή της Twitter έχει χάσει άνω του 12% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που βρέθηκε στο τέλος Απριλίου, όταν κατατέθηκε η πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Προτιμώ έναν λιγότερο διχαστικό υποψήφιο από τον Τραμπ - Να επιστρέψει στο Twitter

Η αξία της Twitter έπεσε 9 δισ. δολάρια πιο κάτω από τα 44 δισ. που δίνει ο Μασκ

Αποχωρήσεις και αναστολή προσλήψεων στην Twitter, εν αναμονή του Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider