Ανοδικό ξέσπασμα μετά τα sell off στην Wall Street - «Άλμα» 3% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξέσπασμα μετά τα sell off στην Wall Street - «Άλμα» 3% για τον Nasdaq
Σε τροχιά ανάκτησης των 4.000 μονάδων ο S&P, κέρδη 230 μονάδων για τον Dow - Ισχυρές απώλειες 9% για την Twitter.

Τελευταία ενημέρωση 21.48

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να καταβάλλουν προσπάθειες αναστροφής του ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος των τελευταίων συνεδριάσεων, που οδήγησαν τον δείκτη S&P 500 στα όρια της bear market, καθώς η παραμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κοντά στα υψηλά τεσσάρων δεκαετιών ενισχύει τους φόβους για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 220 μονάδες ή 0,7% και διαμορφώνεται στις 31.951 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,6% και βρίσκεται στα επίπεδα των 3.993 μονάδων.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 11.711 μονάδες, ενισχυμένος κατά 3,01%.

Ωστόσο, παρά τα σημερινά κέρδη, οι τρεις κυριότεροι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς τη λήξη μίας ιδιαίτερα αρνητικής εβδομάδας, με τον Nasdaq να έχει απωλέσει μέχρι στιγμής 6,4%, ενώ S&P 500 και Dow Jones χάνουν 4,7% και 3,5% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που αγγίζουν το 9% σημειώνει η μετοχή της Twitter, στον απόηχο των αναρτήσεων του Έλον Μασκ πως «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του κολοσσού των social media, ενώ στον αντίποδα κέρδη 4,6% και 8,1% αντίστοιχα οι τίτλοι των AMC Entertainment και GameStop.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Robinhood εκτοξεύεται κατά 24,8% μετά την ανακοίνωση της απόκτησης μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία από τον Sam Bankman-Fried.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των American Express και Boeing με κέρδη κοντά στο 2%, ενώ άνοδο 3% σημειώνει και η μετοχή της Salesforce.

Κέρδη και για τους κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου, με την Tesla να ενισχύεται κατά 6% και την Nvidia κατά 9%, ενώ Meta Platforms, Alphabet και Amazon κερδίζουν άνω του 3%. Τέλος, η μετοχή της Apple καταγράφει κέρδη 2,8%.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών και εξαγωγών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0% έναντι αύξησης 2,9% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 0,6%. Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 12% έναντι αύξησης 13% τον Μάρτιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 12,3%.

Ο δείκτης τιμών εξαγωγών αυξήθηκε σε μηνιαίο επίπεδο 0,6% έναντι αύξησης 4,1% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,7%. Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 18% από αύξησης 18,6% τον Μάρτιο και έναντι αύξησης 19,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή αντίδραση στις ευρωαγορές, με κέρδη κοντά και άνω του 1,5%

Κοντά σε χαμηλό 5 ετών το ευρώ, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση λόγω του πολέμου

Tether: Το μεγαλύτερο stablecoin επανήλθε σε σταθερή σχέση με το δολάριο -Ανακούφιση για τους επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider