ΙΒΜ: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΒΜ: Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο
Η International Business Machines Corp. ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της International Business Machines Corp. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρά το γεγονός πως ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, κατά το α' τρίμηνο η IBM κατέγραψε έσοδα ύψους 14,2 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα 13,85 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 14% στα 5 δισ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, τα κέρδη της IBM διαμορφώθηκαν στα 733 εκατ. δολάρια ή 81 σεντς/μετοχή, μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη 955 εκατ. δολαρίων ή 1,06 δολαρίου/μετοχή στο α' τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση της IBM να αποχωρήσει από τη Ρωσία τον προηγούμενο μήνα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων κατά 300 εκατ. δολάρια, κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερο από το «μισό τοις εκατό» των συνολικών εσόδων πέρυσι, δήλωσε ο οικονομικός Διευθυντής Τζέιμς Κάβανο.

Η εταιρεία ανέφερε ακόμα ότι αναμένει κέρδη 200 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, ενώ μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της IBM ενισχύεται άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IBM: Πληθωριστικό «χάος» φοβάται για το μέλλον ο CEO

gazzetta
gazzetta reader insider insider