Κόβει δεσμούς με τη Ρωσία η Netflix -Το ίδιο και οι KPMG, PwC και American Express

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόβει δεσμούς με τη Ρωσία η Netflix -Το ίδιο και οι KPMG, PwC και American Express
Τις σχέσεις τους με τη Ρωσία κόβουν η γνωστή πλατφόρμα streaming Netflix αλλά και οι κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες 

Τις σχέσεις τους με τη Ρωσία κόβουν η γνωστή πλατφόρμα streaming Netflix, οι κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες KPMG και PwC αλλά και η εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών American Express. Η κίνηση έρχεται εν μέσω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η τελευταία σύγκρουση εμπόδισε τις προσπάθειες να φυγαδευτούν 200.000 άμαχοι από την Μαριούπολη για δεύτερη διαδοχική ημέρα την ώρα που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κ. Πούτιν διαμηνύει ότι θέλει να «επιτύχει τους στόχους του» στην Ουκρανία, «είτε με διαπραγμάτευση, ή με τον πόλεμο».

Η Netflix ανέστειλε την υπηρεσία της στη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Netflix διέκοψε όλα τα σχεδιαζόμενα projects και εξαγορές στη Ρωσία, καθώς αξιολογούσε τον αντίκτυπο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Δεδομένων των συνθηκών επί εδάφους, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την υπηρεσία μας στη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση έπεται σειράς άλλων δυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένω της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike Inc, της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης επίπλων σπιτιού Ikea και της γαλλικής κατασκευάστριας τσαντών Birkin Hermes, οι οποίες έκλεισαν καταστήματα ή γραφεία ή διέκοψαν τη λειτουργία τους καθώς οι εμπορικοί περιορισμοί και οι περιορισμοί στην προσφορά ενίσχυσαν τις πολιτικές πιέσεις για να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Η American Express ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

«Εν μέσω της συνεχιζόμενης, αδικαιολόγητης επίθεσης της Ρωσίας στον λαό της Ουκρανίας, η American Express αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία πιστωτικών καρτών σε δήλωση στον ιστότοπό της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider