Wall Street: Ράλι με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο - Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο - Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones
Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του τεχνολογικού τομέα συμπαρέσυραν σε θετικό έδαφος το σύνολο της αγοράς.

Ισχυρά κέρδη αποκόμισαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι εντυπωσιακές επιδόσεις του τεχνολογικού τομέα συμπαρέσυραν σε θετικό έδαφος το σύνολο της αγοράς, η οποία κινείται σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις εισηγμένες να ανακοινώνουν τις επιδόσεις τους κατά το α' τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 13.619 μονάδες, κλείνοντας με σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,15%, λαμβάνοντας ώθηση από τους κολοσσούς του κλάδου, όπως οι Netflix, Alphabet και Microsoft.

Παρόμοια εικόνα και για τον βιομηχανικό δείκτης Dow Jones, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 34.911 μονάδες, ενισχυμένος κατά 500 μονάδες ή 1,45%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,61% στις 4.462 μονάδες. Ο Russell 2000 -των εισηγμένων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης- ενισχύθηκε κατά 2,04% στις 2.030 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 3,2% κατέγραψε ο τίτλος της Disney, ενώ «άλμα» 3,2% σημείωσε και η μετοχή της Netflix, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' τρίμηνο. Κέρδη άνω του 1,5% και για τις Microsoft και Alphabet, ενώ σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η μετοχή της JPMorgan που ενισχύθηκε κατά 2%.

Ισχυρά κέρδη άνω του 6,8% για ,την Citizens Financial, καθώς οι επιδόσεις της τράπεζας στο α' τρίμηνο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τέλος, σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με την American Airlines να κερδίζει 5% και την United 4,5%, ενώ κέρδη 3,9% σημείωσε και η μετοχή της κατασκευαστικής D.R. Horton.

Μάκρο

Αυξήθηκαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, καθώς ο εποχικά προσαρμοσμένος ετήσιος ρυθμός των περίπου 1,79 εκατομμυρίων, αντιπροσωπεύει αύξηση 0,3% από τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Απογραφής της χώρας.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021, οι ενάρξεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 4%.

Εν τω μεταξύ, οι αδειοδοτήσεις για νέες κατοικίες έγιναν με εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό περίπου 1,87 εκατομμυρίων, σημειώνοντας αύξηση 0,4% από τον Φεβρουάριο και 6,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά πέντε ετών με απώλειες 1,4%

«Βουτιά» 5% για το πετρέλαιο - Ισχυρές απώλειες και για το φυσικό αέριο

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider