Άγνωστος επενδυτής πούλησε μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank αξίας 1,75 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγνωστος επενδυτής πούλησε μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank αξίας 1,75 δισ. ευρώ
Οι μετοχές που πουλά ο επενδυτής αφορούν σε μερίδιο άνω του 5% στα δύο κορυφαία γερμανικά πιστοληπτικά ιδρύματα. 

Ένας αγνώστου ταυτότητας επενδυτής πούλησε μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Όπως αναφέρεται οι μετοχές που πουλά ο επενδυτής αφορούν σε μερίδιο άνω του 5% στα δύο κορυφαία γερμανικά πιστοληπτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, η πώληση αφορά σε 116 εκατ. μετοχές της Deutsche Bank και 72,5 εκατ. μετοχές της Commerzbank και έχουν συνδυαστική αξία άνω του 1,75 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg υποδηλώνουν ότι στο τέλος του 2021 υπήρχαν μόνο δύο επενδυτές στην Deutsche Bank που κατέχουν επαρκείς μετοχές για μια τόσο μεγάλη πώληση: η BlackRock και η Capital Group. Η BlackRock είναι σε μεγάλο βαθμό ένας passive επενδυτής και το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της συνδέεται με τη συμμετοχή της Deutsche Bank σε διάφορους δείκτες και επομένως δεν μπορεί να πωληθεί ως μια.

Η Morgan Stanley πραγματοποίησε και τις δύο συναλλαγές.

Οι συναλλαγές αυτές έρχονται μόλις τρεις μήνες αφότου η Cerberus Capital Management άρχισε να ξετυλίγει τα μερίδιά της στους δύο δανειστές, ουσιαστικά τραβώντας την πρίζα σε μια επένδυση που αποδείχθηκε χαμένο στοίχημα.

Τόσο η Deutsche Bank όσο και η Commerzbank έχουν εγκλωβιστεί σε φιλόδοξα προγράμματα ανάκαμψης για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη ενίσχυσε τις τιμές των μετοχών τους στην αρχή του έτους, αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία πιο πρόσφατα σκίασε τις προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο.

Η είδηση επηρέασε τις μετοχές των δύο εταιρειών οι οποίες βρέθηκαν στο «κόκκινο» στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, με τη μετοχή της Deutsche Bank να διολισθαίνει στο -10,3% και τα 10,7 ευρώ, και τη μετοχή της Commerzbank να μειώνεται στο -9,4% και τα 6,35 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Commerzbank - Συνεχίζεται η μείωση εξόδων στη Γερμανία

Deutsche Bank: Από το β' εξάμηνο του 2022 ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider