Πτώση 20% στις πωλήσεις του α' τριμήνου για την General Motors

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 20% στις πωλήσεις του α' τριμήνου για την General Motors
Η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη πως οι προμήθειες ημιαγωγών βελτιώνονται και αναμένει πως η GM θα σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στο δεύτερο μισό του έτους.

Πτώση 20% κατέγραψαν οι πωλήσεις της General Motors στις ΗΠΑ, για το α' τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2021, όπως προέβλεπαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη πως οι προμήθειες ημιαγωγών βελτιώνονται και αναμένει πως η GM θα σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στο δεύτερο μισό του έτους.

Τα εργοστάσια της GM κατάφεραν να λειτουργήσουν «κοντά στα κανονικά επίπεδα» το α' τρίμηνο του '22, σύμφωνα με τον Steve Carlisle, πρόεδρο της GM για τη Βόρεια Αμερική.

Οι καθυστερήσεις στο χρονικό διάστημα μεταξύ παραγωγής και παράδοσης στους αντιπροσώπους σημαίνει πως οι συνολικές πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ, έμειναν πίσω από αυτές της Toyota, η οποία διατήρησε την πρώτη θέση των πωλήσεων από το 2021.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία παρέδωσε 512.846 οχήματα το α' τρίμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις των περισσότερων τύπων οχημάτων της GM σημείωσαν πτώση σε ετήσιο επίπεδο, με ορισμένες εξαιρέσεις. Τα μοντέλα Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Suburban και GMC Yukon είχαν ελαφρώς υψηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021. Όπως και οι heavy-duty εκδοχές των Chevrolet Silverado και GMC Sierra, καθώς η GM έθεσε σε προτεραιότητα την παραγωγή και παράδοση των πιο κερδοφόρων προϊόντων της.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: 2,1 δισ. δολάρια στην SoftBank για εξαγορά startup αυτόνομης οδήγησης

GM: Ξεκίνησαν οι αποστολές των πρώτων ηλεκτροκίνητων Hummer αξίας 113.000 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider