Η Unicredit εξετάζει την αποχώρησή της από την Ρωσία - Προειδοποίηση για στασιμοπληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Unicredit εξετάζει την αποχώρησή της από την Ρωσία - Προειδοποίηση για στασιμοπληθωρισμό
Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την αγορά της Ρωσίας φέρεται να εξετάζει η ιταλική τράπεζα UniCredit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από την αγορά της Ρωσίας φέρεται να εξετάζει η ιταλική τράπεζα UniCredit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας.

Πιο αναλυτικά, ο Andrea Orcel -κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο Morgan Stanley European Financials Conference, ανέφερε πως η διοίκηση της τράπεζας επανεξετάζει εκτάκτως τις δραστηριότητές της στην Ρωσία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους αποχώρησης από την εγχώρια οικονομία ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Orcel, μία πιθανή αποχώρηση από την Ρωσία θα ήταν αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να διασφαλιστεί πως οι εργαζόμενοι της τράπεζας στην Ρωσία θα τύγχαναν της αναγκαίας υποστήριξης.

«Σκεφτόμαστε την έξοδο, αλλά προφανώς πρέπει να εξισορροπήσουμε την πολυπλοκότητα και τις συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της UniCredit, σημειώνοντας παράλληλα οι εργαζόμενοι με άμεση σχέση με την τράπεζα στη Ρωσία ξεπερνούν τους 4.000, ενώ περισσότερες από 1.250 ευρωπαϊκές εταιρείες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

«Χιλιάδες εταιρείες περιμένουν από εμάς να τους βοηθήσουμε στην αποσύνδεσή τους από την ρωσική οικονομία», τόνισε στη συνέχεια ο Orcel, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον οικονομικό αντίκτυπο της σύρραξης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό, ενώ τόνισε πως η Unicredit πλέον εκτιμά πως ο στασιμοπληθωρισμός θα κάνει την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Θα πρόκειται για ένα σοκ», διαβεβαίωσε ο Orcel, ενώ υπενθυμίζεται πως η UniCredit την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφέρει πως η πλήρης αποχώρηση από την ρωσική αγορά θα κόστιζε συνολικά περίπου 7,4 δισ. ευρώ (8,1 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UniCredit: Ζημίες 1,44 δισ. ευρώ στο δ' τρίμηνο του 2021 -Αποσύρθηκε από deal με ρωσική τράπεζα

UniCredit: Συμφωνία με τα συνδικάτα για περικοπές 1.200 θέσεων εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider