Οι επενδυτές επιβραβεύουν την Deutsche Bank - Άνοδος 8% επειδή σταματάει τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επενδυτές επιβραβεύουν την Deutsche Bank - Άνοδος 8% επειδή σταματάει τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία
Η Goldman Sachs, η JP Morgan και η HSBC ήταν οι πρώτες αμερικανικές τράπεζες που διέκοψαν τις εργασίες τους στη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα.

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε σταδιακή παύση των επιχειρήσεων της στη Ρωσία, κάτι που έστειλε τη μετοχή της σε άνοδο 8%, στη χρημαστηριακή συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές «επιβράβευσαν» την απόφαση της τράπεζας.

Με ανακοίνωση του, αργά την Παρασκευή, ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων που κόβουν τους δεσμούς τους με τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Όπως και ορισμένες άλλες διεθνείς τράπεζες, και σύμφωνα με τις νομικές και ρυθμιστικές μας υποχρεώσεις, βρισκόμαστε στη διαδικασία εκκαθάρισης της υπόλοιπης δραστηριότητάς μας στη Ρωσία, ενώ βοηθάμε τους μη Ρώσους πολυεθνικούς πελάτες μας να μειώσουν τις δραστηριότητές τους», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση αποχώρησής της. «Δεν θα υπάρξει καμία νέα δραστηριότητα στη Ρωσία», κατέληξε η γερμανική τράπεζα.

Η απόφαση ήρθε μια μέρα μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους της τράπεζας James von Moltke, πως «δεν είναι πρακτικό» να σταματήσουν όλες οι επιχειρήσεις της τράπεζας στη Ρωσία.

Η Goldman Sachs, η JP Morgan και η HSBC ήταν οι πρώτες αμερικανικές τράπεζες που διέκοψαν τις εργασίες τους στη Ρωσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία

JP Morgan: Ακολουθεί την Goldman μακριά από την Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider