Και η Coca-Cola αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Coca-Cola αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία
Η Coca-Cola ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, προσχωρώντας στα McDonald’s, τα Starbucks και μια σειρά από άλλες αμερικανικές εταιρείες.

Στην ανακοίνωση της αναστολής όλων των δραστηριοτήτων της στην Ρωσία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Coca-Cola, ακολουθώντας με την σειρά της το παράδειγμα της McDonald’s και της Starbucks, οι οποίες νωρίτερα αποφάσισαν βγουν από την ρωσική αγορά, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται τα αποτελέσματα ασυνείδητων επιλογών στην Ουκρανία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Coca-Cola, επισημαίνοντας παράλληλα πως «θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να αξιολογούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, την απόφασής της να βάλει λουκέτο και στα 850 υποκαταστήματα που διατηρεί στην Ρωσία ανακοίνωσε και η αλυσίδα εστιατορίων fast food McDonald’s, ενώ από την πλευρά της η αμερικανική αλυσίδα Starbucks ανακοίνωσε την αναστολή κάθε είδους δραστηριοποίησης στην Ρωσία.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της Starbucks ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην διακοπή προμηθειών στα περίπου 100 υποκαταστήματά της στην Ρωσία που λειτουργούν με την μορφή του franchise, ενώ τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχύσει τους περίπου 2.000 εργαζομένους της στην ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider