Η Starbucks διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Starbucks διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην Ρωσία
Στην αναστολή κάθε είδους δραστηριοποίησης στην Ρωσία προχωράει η αμερικανική αλυσίδα Starbucks, εντασσόμενη κι αυτή με την σειρά της στην μακρά λίστα των εταιρειών με διεθνή παρουσία που διακόπτουν την παρουσία τους στην ρωσική αγορά, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στην αναστολή κάθε είδους δραστηριοποίησης στην Ρωσία προχωράει η αμερικανική αλυσίδα Starbucks, εντασσόμενη κι αυτή με την σειρά της στην μακρά λίστα των εταιρειών με διεθνή παρουσία που διακόπτουν την παρουσία τους στην ρωσική αγορά, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της Starbucks ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην διακοπή προμηθειών στα περίπου 100 υποκαταστήματά της στην Ρωσία που λειτουργούν με την μορφή του franchise, ενώ τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχύσει τους περίπου 2.000 εργαζομένους της στην ευρωπαϊκή χώρα.

Υπολογίζεται πως οι δραστηριότητες της Starbucks στην Ρωσία αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνολικού τζίρου της εταιρείας με έδρα στο Σιάτλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Alshaya Group με έδρα του Κουβέιτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση περίπου 100 καταστημάτων Starbucks στη Ρωσία, θα μεριμνήσει για την υποστήριξη των περίπου 2.000 συνεργατών στη χώρα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, την απόφασής της να βάλει λουκέτο και στα 850 υποκαταστήματα που διατηρεί στην Ρωσία ανακοίνωσε και η αλυσίδα εστιατορίων fast food McDonald’s, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που διανεύει την δεύτερη εβδομάδα της.

Το προσωρινό κλείσιμο των σχεδόν 850 υποκαταστημάτων που διατηρεί στην ρωσική επικράτεια ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική αλυσίδα fast food, McDonald’s, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που διανεύει την δεύτερη εβδομάδα της.

Όπως ανέφερε το CNBC, η επίσημη ανακοίνωση για το «προσωρινό» λουκέτο στα εκατοντάδες εστιατόρια της McDonald’s έγινε δια στόματος του CEO της αλυσίδας, Chris Kempczinski, ο οποίος σε επιτολή του προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας στη Ρωσία ανέφερε ότι η η διακοπή της λειτουργίας των 850 καταστημάτων είναι το αποτέλεσμα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s υπογράμμισε πως η καταβολή των μισθών των εργαζομένων -που ξεπερνούν τις 62.000- θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστούν ούτε οι δραστηριότητες του φιλανθρωπικού ιδρύματος Ronald McDonald House Charities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Κύμα» οργής εναντίον της Starbucks και κατηγορίες για αλαζονική συμπεριφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider