McDonald’s: Προσωρινό λουκέτο σε 850 καταστήματα στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald’s: Προσωρινό λουκέτο σε 850 καταστήματα στη Ρωσία
Το προσωρινό κλείσιμο των σχεδόν 850 υποκαταστημάτων που διατηρεί στην ρωσική επικράτεια ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική αλυσίδα fast food, McDonald’s

Το προσωρινό κλείσιμο των σχεδόν 850 υποκαταστημάτων που διατηρεί στην ρωσική επικράτεια ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική αλυσίδα fast food, McDonald’s, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που διανεύει την δεύτερη εβδομάδα της.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η επίσημη ανακοίνωση για το «προσωρινό» λουκέτο στα εκατοντάδες εστιατόρια της McDonald’s έγινε δια στόματος του CEO της αλυσίδας, Chris Kempczinski, ο οποίος σε επιτολή του προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας στη Ρωσία ανέφερε ότι η η διακοπή της λειτουργίας των 850 καταστημάτων είναι το αποτέλεσμα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s υπογράμμισε πως η καταβολή των μισθών των εργαζομένων -που ξεπερνούν τις 62.000- θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστούν ούτε οι δραστηριότητες του φιλανθρωπικού ιδρύματος Ronald McDonald House Charities.

Όπως αναφέρει το CNBC, η δραστηριότητα της McDonald’s στη Ρωσία συνεισφέρει το 9% του συνολικού της τζίρου ετησίως, ποσοστό 3% των ελιτουργικών της κερδών και περίπου το 2% των συνολικών πωλήσεων της αλυσίδας σε παγκόσμια κλίμακα. Υπολογίζεται, παράλληλα, πως το 84% των εστιατορίων στην Ρωσία ανήκουν στρην μητρική εταιρεία και μόλις το 16% λειτουργεί με την μορφή του franchise.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, η αμερικανική αλυσίδα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σφοδρές επικρίσεις αναφορικά με την στάση της στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προχωρήσει σε κάποια κίνηση καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην γειτονική της χώρα, με πολλούς να συνδέουν το παραπάνω γεγονός με την ισχυρή της παρουσία στην εγχώρια αγορά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald’s: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider