Η Deutsche Bank προειδοποιεί τους εργαζόμενους της: «Μην διαγράψετε την εφαρμογή WhatsApp»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Deutsche Bank προειδοποιεί τους εργαζόμενους της: «Μην διαγράψετε την εφαρμογή WhatsApp»
Η τράπεζα υπενθύμισε πως η αποστολή μηνυμάτων επαγγελματικού περιεχομένου από συσκευές ιδιωτικής χρήσης αποτελεί παραβίαση της εταιρικής πολιτικής. 

Προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους της έστειλε η Deutsche Bank να μην διαγράψουν την εφαρμογή «WhatsApp» από τις συσκευές τους, για όσους την χρησιμοποιούν, στη προσπάθεια να ελέγξει και να περιορίσει την επικοινωνία μέσω ιδιωτικών καναλιών επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική τράπεζα στις αρχές της χρονιάς έστειλε ένα memo προς όλους τους εργαζόμενους της πως όλα τα μηνύματα που σχετίζονται με εργασιακά θέματα και έχουν σταλεί μέσω ιδιωτικών καναλιών επικοινωνίας, όπως είναι οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, δεν πρέπει να διαγραφούν, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί «εγκληματική πράξη» υπό την αμερικανική νομοθεσία.

Παράλληλα, η τράπεζα υπενθύμισε πως η αποστολή μηνυμάτων επαγγελματικού περιεχομένου από συσκευές ιδιωτικής χρήσης αποτελεί παραβίαση της εταιρικής πολιτικής.

Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβριο, οι αμερικανικές αρχές επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 200 εκατ. δολαρίων στην JPMorgan Chase & Co. επειδή οι εργαζόμενοι της χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή μηνυμάτων και ιδιωτικούς λογαριασμούς αλληλογραφίας για επαγγελματικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Κέρδη - έκπληξη το δ' τρίμηνο, επιστρέφουν οι επαναγορές μετοχών και τα μερίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider