Εξαγόρασε την Ευρωπαϊκή Πίστη η Allianz - Στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή το deal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγόρασε την Ευρωπαϊκή Πίστη η Allianz - Στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή το deal
H Ευρωπαϊκή Πιλάτη αποτιμήθηκε στα 186 εκατ ευρώ (7 ευρώ ανά μετοχή).

Τελευταία ενημέρωση: 22:24

Στην εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης προχώρησε η Allianz ολοκληρώνοντας ένα deal που κυοφορούνταν καιρό στην αγορά και το οποίο είχε προαναγγείλει το Insider μέσω της στήλης Backstory. H Ευρωπαϊκή Πίστη αποτιμήθηκε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ (7,8 ευρώ ανά μετοχή) και προφανώς περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές από τις σχετικές ανακοινώσεις των εταιρειών.

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση εξαγοράς στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά μετά το deal του CVC για την Εθνική Ασφαλιστική που έχει μπει στην τελική του ευθεία και της Ergo με την Αγροτική. Είναι σαφές ότι ο ασφαλιστικούς χώρος βρίσκεται σε φάση ευρείας αναδιάρθρωσης.

Στην Ευρωπαϊκή Πίστη που στο 9μηνο του 2021 είχε κέρδη προ φόρων 14 εκατ. ευρώ με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 165,1 εκατ ευρώ και για την οποία η Allianz θα καταθέσει και υποχρεωτική δημόσια πρόταση, τα μετοχικά ποσοστά κατείχαν οι Χρ. Γεωργακόπουλος με (27,0395%, η EBRD με 15%, η Ευδοκία Κωνσταντινίδη με 8,941% και ο Σταύρος Λεκκάκος με 5,4538%. Μένει να φανεί αν η εταιρεία θα παραμείνει στο Χρηματιστήριο.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Πίστη, όσο και η Allianz κοινοποίησαν ανακοινώσεις σχετικά με τη μεταξύ τους συμφωνία.

Μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Allianz με… Πίστη - Το μήνυμα της αποπομπής - Αποζημιώσεις: Κάλλιο δύο και στο χέρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider