Peloton: Ο Τζον Φόλεϊ αποχωρεί από τη θέση του CEO - Περικοπή 2.800 θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peloton: Ο Τζον Φόλεϊ αποχωρεί από τη θέση του CEO - Περικοπή 2.800 θέσεων εργασίας
Νέος CEO αναμένεται να οριστεί ο Μπάρι ΜακΚάρθι, πρώην επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων της Spotify και της Netflix.

Η διοίκηση της Peloton σκοπεύει να αντικαταστήσει τον Τζον Φόλεϊ από CEO της εταιρείας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που θέλει να κάνει η αμερικανική επιχείρηση κατασκευής ποδηλάτων εκγύμνασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Φόλεϊ θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO μετά από 10 χρόνια παρουσίας του στο «τιμόνι» της Peloton και θα λάβει θέση ως εκτελεστικό σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Νέος CEO αναμένεται να οριστεί ο Μπάρι ΜακΚάρθι, πρώην επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων της Spotify και της Netflix.

Ακόμα, η Peloton αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή 2.800 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την WSJ.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Peloton κατέγραψε μεγάλη άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο τη Δευτέρα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα σύμβουλο, στον απόηχο του πλήγματος που έχει δεχθεί η τιμή της μετοχής της, μετατρέποντάς την σε στόχο εξαγοράς. Το ενδιαφέρον είναι διερευνητικό και ενδέχεται να μην οδηγήσει σε συμφωνία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η μετοχή της Peloton έχει υποχωρήσει πάνω από 80% από το υψηλό του προηγούμενου έτους πριν από ένα χρόνο, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας τροφοδότησε την ανησυχία ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί. Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία αποτιμάται σε σχεδόν 8 δισ. δολάρια, με βάση του κλεισίματος της Παρασκευής στα 24,6 δολάρια ανά μετοχή -- τιμή χαμηλότερη από εκείνη της αρχικής δημόσιας προσφοράς του Σεπτεμβρίου του 2019, όπου διαμορφωνόταν στα 29 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Peloton: Αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2022 - «Βουτιά» 8% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider