Πώληση εξετάζει η Peloton - Άνοδος 27% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώληση εξετάζει η Peloton - Άνοδος 27% για τη μετοχή
Apple, Walt Disney και Nike ενδέχεται να περιλαμβάνονται στους πιθανούς αγοραστές.

Άνοδο 27% καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Peloton Interactive, έπειτα από δημοσιεύματα που την θέλουν να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησής της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η αμερικανική εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού και οργάνων γυμναστηρίου βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα σύμβουλο, στον απόηχο του πλήγματος που έχει δεχθεί η τιμή της μετοχής της, μετατρέποντάς την σε στόχο εξαγοράς. Το ενδιαφέρον είναι διερευνητικό και ενδέχεται να μην οδηγήσει σε συμφωνία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η μετοχή της Peloton έχει υποχωρήσει πάνω από 80% από το υψηλό του προηγούμενου έτους πριν από ένα χρόνο, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας τροφοδότησε την ανησυχία ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί. Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία αποτιμάται σε σχεδόν 8 δισ. δολάρια, με βάση του κλεισίματος της Παρασκευής στα 24,6 δολάρια ανά μετοχή -- τιμή χαμηλότερη από εκείνη της αρχικής δημόσιας προσφοράς του Σεπτεμβρίου του 2019 , όπου διαμορφωνόταν στα 29 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Amazon.com Inc. έχει μιλήσει με συμβούλους για μια πιθανή συμφωνία, ενώ και η Nike φέρεται να εξετάζει προσφορά για την Peloton, σύμφωνα με τους Financial Times. Ωστόσο, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει προσεγγίσει απευθείας τη Peloton, ανέφεραν οι FT.

Τον περασμένο μήνα, η Blackwells Capital ζήτησε την απόλυση του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου, John Foley, αλλά και πώληση της Peloton. Η Blackwells ανέφερε στην επιστολή της ότι Apple, Walt Disney και Nike μπορούν να περιλαμβάνονται στους πιθανούς αγοραστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider