General Motors: «Ισχυρά» τα αποτελέσματα τριμήνου καθώς η κρίση των ημιαγωγών μετριάζεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
General Motors: «Ισχυρά» τα αποτελέσματα τριμήνου καθώς η κρίση των ημιαγωγών μετριάζεται
Η πρόβλεψη είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών της Wall Street καθώς και με τα κέρδη 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας το 2021.

Η General Motors ανακοίνωσε ότι αναμένει να δημιουργήσει λειτουργικά κέρδη φέτος μεταξύ 13 και 15 δισ. δολαρίων, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών που «χαντάκωσε» τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η πρόβλεψη είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών της Wall Street καθώς και με τα κέρδη 14,3 δισ. δολαρίων της εταιρείας το 2021.

Το guidance ανακοινώθηκε καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το δ' τρίμηνο την Τρίτη, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street παρά την ελαφρά υστέρηση εσόδων.

Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 1,35 δολάρια έναντι 1,19 δολαρίων που αναμένονταν, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 33,58 δισ. δολάρια έναντι 34,01 δισ. δολαρίων τα οποία και αναμένονταν από τους αναλυτές.

Στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε 3,7 δισ. δολάρια για το δ' τρίμηνο του 2020 ενώ τα έσοδα ήταν 37,5 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider