Στα χέρια της αμερικανικής Prodege περνά η ελληνική startup Pollfish

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της αμερικανικής Prodege περνά η ελληνική startup Pollfish
Εξαγορών συνέχεια για το ελληνικό startup οικοσύστημα.

Συνεχίζεται το μπαράζ των εξαγορών ελληνικών startup εταιρειών από διεθνείς παίκτες, με την Pollfish να περνά αυτή τη φορά στα χέρια αμερικανικής εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund (PJ Tech Catalyst Fund), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF), προχώρησε στην πώληση της εταιρείας Pollfish, που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, στην αμερικανική Prodege. Παρότι το τίμημα δεν έχει ανακοινωθεί παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για περίπου 80 εκατ. δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι η Pollfish, αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρίες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey). Η εταιρία μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει έχει τη δυνατότητα να διανέμει τα ερωτηματολόγια στα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από μισό δισ. καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνει απαντήσεις με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό οι υπηρεσίες της Pollfish επιτρέπουν σε μικρές αλλά και σε μεγάλες εταιρείες της λίστας Fortune 500 να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τους τους Γιάννη Παπαδάκη, Ανδρέα Βούρκο, Γιάννη Ζαούδη και Ζήση Μπέλλα μετρά σήμερα περί του 70 εργαζόμενους το μεγαλύτερο μέρος των οποίων απασχολείται στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανοίξει γραφεία και στην Νέα Υόρκη κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά της Αμερικής όσο και σε άλλες χώρες (σ.σ. η Pollfish διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες).

Όσο για την Prodege , αποτελεί μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων καταναλωτών και ερευνών αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια και έσοδα που αγγίζουν τα 350 εκατ. δολ. Μέσω της δυναμικής πλατφόρμας της, μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές μπορούν να αντλούν στοιχεία που αφορούν το προφίλ των καταναλωτών τους, έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν καταναλωτικά προϊόντα που απηχούν στο κοινό τους. Στην Prodege προσφάτως επένδυσε το αμερικανικό private equity Great Hill Partners, με στόχο να στηρίξει τόσο την οργανική ανάπτυξη της εταιρείας όσο και το πλάνο εξαγορών της.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξαγορά της Pollfish από την Prodege, μια κορυφαία αμερικανική εταιρία διαδικτυακού μάρκετινγκ και παροχής δεδομένων αγοράς σε μεγάλες εταιρίες και διαφημιστικές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Pollfish!» δήλωσε ο Νίκος Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλος του Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Fund.

«Η εξαγορά της Pollfish αποτελεί επιβράβευση της σκληρής και επίμονης δουλειάς πρωτίστως των ανθρώπων της εταιρίας αλλά και σε ένα βαθμό των επενδυτών της που οδήγησε στην ανάπτυξη και ανάδειξή της, από μια μικρή, ελληνική τεχνολογική startup, σε μια καινοτόμο εταιρία με παγκόσμια δραστηριότητα», δήλωσε ο Βασίλης Θεοχαράκης που εκπροσωπούσε το PJ Τech Catalyst στο διοικητικό συμβούλιο της Pollfish.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήρθε η ώρα για την Meta ελληνική startup - Ένα deal την εβδομάδα στην εγχώρια τεχνολογική σκηνή

Επενδύσεις 4,5 δισ. δολάρια σήκωσαν οι startups Ελλήνων ιδρυτών το 2021

διαΝΕΟσις: Οι startups είναι, όπως οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, πολύ μικρές σε μέγεθος

gazzetta
gazzetta reader insider insider