UBS: Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη στο δ' τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της UBS κατά το δ' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική τράπεζα.

Τελευταία ενημέρωση: 09:33

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της UBS κατά το δ' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική τράπεζα.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της UBS στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,35 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 863 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της τράπεζας στην κερδοφορία ήταν σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του γ' τριμήνου, όταν η UBS είχε καταγράψει καθαρά κέρδη 2,28 δισ. δολαρίων.

Ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της UBS για το σύνολο του 2021, καθώς διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια κέρδη της τάξης των 6,98 δισ. δολαρίων.

Η UBS σημειώνει πως η κερδοφορία της επλήγη από αποζημιώσεις 740 εκατ. δολάρια που κατέβαλε η τράπεζα τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και έχασε έφεση για φορολογική υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας.

Η διοίκηση της UBS προτείνει τη διανομή μερίσματος 50 σεντ ανά μετοχή για τους μετόχους τους για το 2021, έναντι 37 σεντ ανά μετοχή του 2020.

Ακόμα, σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Πολύ ελκυστικές οι κινεζικές μετοχές, αλλά μην περιμένετε γρήγορο rebound

gazzetta
gazzetta reader insider insider